• maandag 22 July 2024
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Van doorrijden verdachte automobilist in vrijheid gesteld

| dagblad suriname | Door: Redactie

De verdachte W.F. die op 21 september 2023 werd aangehouden op verdenking van doorrijden na een aanrijding, is woensdag in vrijheid gesteld. W.F. reed over de Commissaris Weythingweg en bij het passeren van de 18-jarige bromfietser M.A. en zijn duorijder is het stuur van de bromfiets vermoedelijk tegen het voertuig van W.F. aangekomen. W.F was zich totaal niet bewust van deze aanrijding en is doorgereden.

Een politieambtenaar die achter hem reed, heeft hem achtervolgd en doen aanhouden. De bromfietser en de duorijder bleken enkele schaafwonden te hebben opgelopen.

Alhoewel de politie in een bericht meldde dat W.F. in beschonken toestand had deelgenomen

aan het verkeer, bleek dat hij 2 blikken bier had gedronken en zeker niet het predicaat dronkaard verdiende, zoals de politie in haar bericht opnam. Hij reed met een mede-inzittende over de Commissaris Weythingweg weg komende vanuit de Leysweg. Ter hoogte van de Soekaredjoweg heeft W.F. zijn voorrijder, in deze de bromfietser, ingehaald en is daarbij vermoedelijk te snel uitgeweken naar links, waardoor hij tegen de bromfiets moet zijn aangekomen. 

W.F. heeft steeds ontkend te zijn doorgereden of de slachtoffers in hulpeloze toestand te hebben achtergelaten. 

De rechter-commissaris oordeelde de aanhouding van W.F. rechtmatig. Zijn advocaat Chandra Algoe tekende hiertegen hoger beroep aan

en voerde aan, dat noch de bestuurder noch de twee inzittenden in zijn voertuig ooit een slag of een klap gehoord waaruit geconcludeerd kon worden dat er een aanrijding heeft plaatsgevonden. Evenmin kon W.F. verweten worden dat hij de slachtoffers opzettelijk in hulpeloze toestand heeft achtergelaten, nu hij niet eens wist dat hij betrokken was bij een aanrijding. Van opzet was er geenszins sprake. 

Het hoger beroep stond voor behandeling op vrijdagochtend, echter heeft het Openbaar Ministerie W.F. donderdagavond reeds in vrijheid gesteld.

| dagblad suriname | Door: Redactie