• woensdag 17 July 2024
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Start van Waterkant rehabilitatieproject cruciaal voor historische erfgoedstatus

| suriname herald | Door: Redactie

Het behoud van de historische status van de Waterkant is van cruciaal belang, aangezien het gebied is opgenomen in de lijst van erkende werelderfgoederen. Als onderdeel van het Paramaribo Urban Rehabilitation Program (PURP) zullen op korte termijn infrastructurele werkzaamheden worden gestart om de Waterkant te verfraaien en te behouden als historisch erfgoed.

Als eerste stap zijn de ambachtslieden, bekend als crafters, verplaatst naar de parkeerplaats tegenover het Waaggebouw, in afwachting van de algehele herinrichting van de Waterkant. Districtscommissaris (dc) Ricardo Bhola, Craftmark Marian Sabajo en directeur Cultuur Dwight Warso hebben vandaag het naambord voor de Craftmarket onthuld.

Dc Bhola benadrukte dat de

crafters op een gepaste manier zijn gecompenseerd en verplaatst naar de nieuwe locatie. Hij is verheugd dat de herinrichting van de Waterkant eindelijk van start gaat, aangezien het gebied door verwaarlozing en verloedering vaak wordt vermeden.

Het PURP-project omvat de herinrichting van het gebied tussen het DNA-gebouw en het Waaggebouw. De werkzaamheden worden uitgevoerd door de aannemingsmaatschappij Baitali NV onder supervisie van ILACO Suriname NV.

De fysieke werkzaamheden starten medio juni 2024 en zullen naar verwachting 15 maanden duren, met de onthulling van het bord gepland voor mei 2025. Het gebied tussen de straat en de rivier aan de Waterkant wordt volledig

aangepakt, inclusief renovatie van bestaande restaurants en vernieuwing van verlichting en EBS-masten.

| suriname herald | Door: Redactie