• dinsdag 21 May 2024
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Hasrat voormalig Legerarts en lijfarts Bouterse, de spuit voor Horb (1983)

| FB | Door: Redactie

Wie is HUMPHREY, ABDOEL, RAFIEK HASRAT

Hasrat was de Legerarts en de voormalige lijfarts van Bouterse, vervolgens ambassadeur in Guyana. Maar voordat Guyana hem aanvaardde als vertegenwoordiger van Suriname, werd zijn accreditatie als ambassadeur bij de EU in Brussel geweigerd. Volgens diplomatieke bronnen gebeurde dit nadat een foto uit december 1982 opdook, waarop Hasrat was te zien BIJ HET TRANSPORT VAN DE LIJKEN FORT ZEELANDIA NAAR HET MORTUARIUM

Op 3 februari 1983 werd Horb dood aangetroffen in zijn cel. Officieel heette het dat hij zichzelf had verhangen, zoals ook de 15 slachtoffers van de decembermoorden op de vlucht neergeschoten zouden zijn. IN WERKELIJKHEID

KREEG HORB EEN DODELIJKE INJECTIE TOEGEDIEND . Horb kreeg een spuitje van de LEGERARTS HASRAT.

Het gebeurde vlak na middernacht. Sommigen zeggen dat het spuitje was gegeven door medisch student Jules Brewster die er ook bij was samen met Hasrat. Horb was opslag dood. 

 

 

Na Horbs dood verscheen De Decembermoorden in Suriname: verslag

van een ooggetuige. Het was door een ghostwritergeschreven voor Jan Sariman, en zou zijn gebaseerd op mondelinge mededelingen van Horb. Horb had Sariman ook een notitie nagelaten die luidde: "Als ik mocht doodgaan bij een verkeersongeluk, door verdrinking of wat dan ook, weet één ding: ik ben vermoord. Vermoord door Desi en zijn bende."

Hasrat was samen met Iwan Graanoogst en Stanley Sidoel betrokken in de organisatie van Carifesta 11, dat was begroot op 17 miljoen SRD, maar dat uiteindelijk 2x kostte. Het Clad-rapport die aan de regering was overhandigt is spoorloos verdwenen.

Bron: https://www.facebook.com/pages/Amsterdam-Oost

| FB | Door: Redactie