• zaterdag 20 July 2024
  • Het laatste nieuws uit Suriname

RENOVATIE WATERKANT BELANGRIJK VOOR BEHOUD WERELDERFGOEDSTATUS

| united news | Door: Redactie

De Waterkant, opgenomen op de werelderfgoedlijst van de binnenstad van Paramaribo, krijgt een facelift.

Als onderdeel van het Paramaribo Urban Rehabilitation Program (PURP) starten binnenkort werkzaamheden om het gebied te verfraaien en zijn historische erfgoedstatus te behouden.

De eerste stap was de verplaatsing van de ambachtslieden naar een tijdelijke locatie op de parkeerplaats tegenover het Waaggebouw, in afwachting van de algehele herinrichting. Op 3 mei onthulden districtscommissaris Ricardo Bhola, marktmeester Marian Sabajo en directeur Cultuur Dwight Warso het naambord van de nieuwe Craftmarket.

“De verhuizing is soepel verlopen en de crafters zijn netjes gecompenseerd,” aldus districtscommissaris Bhola. Hij is verheugd dat de renovatie

van de Waterkant nu van start gaat. “Door verwaarlozing werd de Waterkant steeds minder bezocht, maar nu gaan we het weer in ere herstellen.”

De nieuwe Craftmarket biedt alle nodige faciliteiten, zoals elektriciteit en water. “Er is voor alles gezorgd, zelfs voor bewaking,” zegt PURP-projectmanager Natascha Deul. “Het onderhoud is echter de verantwoordelijkheid van de crafters zelf.” De stands zijn gebouwd van hout, steen, staal, beton en kunststof.

De fysieke werkzaamheden van dit PURP-project starten medio juni 2024, met voorbereidende werkzaamheden in mei. De totale projectduur bedraagt 15 maanden, met een officiële opening in mei 2025. Het projectgebied omvat de Waterkant tussen

het DNA-gebouw en het Waaggebouw.

Aannemingsmaatschappij Baitali NV voert de werkzaamheden uit onder toezicht van ILACO Suriname NV. Het plan omvat: De volledige herinrichting van het gebied tussen de straat en de rivier, het verwijderen van de huidige banken, het verplaatsen en rechttrekken van EBS-masten, het vervangen van verlichting en de volledige renovatie van de bestaande restaurants.

Districtscommissaris Bhola sprak de ambachtslieden, met name vrouwen, bemoedigend toe. “De Waterkant staat centraal en na bijna 3 jaar wachten is het eindelijk zover. Onder leiding van marktmeester Marian Emanuelson-Sabajo en ondervoorzitter Wilma Arupa zal de Craftmarket zeker floreren. Dankzij PURP krijgen jullie een prachtige werkplek.”

Dit project is een belangrijke stap in de revitalisering van de historische binnenstad van Paramaribo en zal ongetwijfeld bijdragen aan de toeristische aantrekkingskracht van de stad.

UNITEDNEWS

GERELATEERD AAN: RENOVATIE PANDEN ZOU NU GEEN PRIORITEIT MOETEN ZIJN

 

| united news | Door: Redactie