• zaterdag 30 September 2023
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Richano Santokhi benoemd als Consular Agent in Miami

| starnieuws | Door: Redactie

President Chan Santokhi tijdens de regeringspersconferentie op 25 mei.

President Chan Santokhi blijkt niet correct te zijn geïnformeerd over de ambtelijke status van zijn zoon Richano die tot diplomaat is gebombardeerd. Richano is volgens planning voor vandaag geboekt op de vlucht naar Miami, waar hij aangesteld is als Consular Agent. Zijn benoeming is reeds aangemeld bij de consul-generaal. Richano blijkt

een contract te hebben op het kabinet van de vicepresident voor het verrichten van enkele diensten tot 31 oktober 2024, bevestigt directeur Volkscommunicatie, Humphrey Dundas tegenover Starnieuws.

Op een persconferentie gehouden op 25 mei, antwoordde de president dat zijn zoon werkzaam was op het kabinet van de vicepresident. Hij heeft overplaatsing gevraagd naar het ministerie van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking. Voor verdere informatie verwees hij naar minister Albert Ramdin.

Dundas zegt dat voor zover hij weet, Richano nog steeds een contract heeft op het Kabinet van de Vicepresident. "Wij hebben geen bericht gekregen van beëindigen van het contract. Zijn contract loopt nog". Er is geen gesprek tot gisteren geweest over het beëindigen van het contract.

Intussen blijkt dat Richano op een Arbeids Overeenkomst in dienst is bij de vicepresident. Hij is nu in dienst genomen bij Buitenlandse Zaken en op grond daarvan heeft de detachering naar Miami plaatsgevonden. Het gaat dus niet om een overplaatsing, zoals de president dat eerder zei.

| starnieuws | Door: Redactie