• dinsdag 28 May 2024
  • Het laatste nieuws uit Suriname

‘Tweede helft regeertermijn om successen neer te zetten’

| suriname herald | Door: Redactie

President Chan Santokhi is ervan overtuigd dat zijn regering in de tweede helft van de regeertermijn goede resultaten aan het neerzetten is voor de toekomst van Suriname. Zo laat hij ook weten dat er bewust voor enkele prioriteiten is gekozen in deze helft.

Hijsomt in de microfoon van Key News Suriname, veiligheid, volksgezondheid, woningbouw en het sociaal programma op. “Er zijn in totaal 12 prioriteitsgebieden eigenlijk. Die dingen hoeven niet volledig aangepakt te worden.” Hij merkt op dat “die dingen” aangepakt moeten worden op basis van de noden van de samenleving.

“Er is een prioriteitenlijst. Er is een matrix van het actieplan.

Woensdag staat er een vergadering gepland.” Het staatshoofd verwijst hiermee naar de regeringsraadvergadering die elke woensdag wordt gehouden op het Kabinet van de President. “Alle ministers moeten rapporteren. En natuurlijk, als alle ministers zorgen dat hun actieplan conform de matrixtijdlijn uitgevoerd wordt, dan zijn inderdaad de doelen gerealiseerd”, luidt het optimisme van Santokhi.

“Sommige ministeries doen het heel serieus. Anderen hebben achterstanden.” Hij laat weten dat een aantal departementen met capaciteitsproblemen te maken hebben. “Het is een collectieve verantwoordelijkheid van ons als regering.” Santokhi heeft aangegeven dat veiligheid nu heel hoog op de agenda staat van de regering. “Ik heb de

korpschef gevraagd naar alle data en statistieken.” Dit heeft hij volgens hem nodig om gerichte acties te ondernemen. Hij zei verder ook dat de regering hard werkt aan medicatie- en voedselvoorziening en het waterproblematiek aan te pakken.

 

| suriname herald | Door: Redactie