• dinsdag 28 May 2024
  • Het laatste nieuws uit Suriname

DNA BESPREEKT GEZONDHEIDSZORG EN TARIEFSVERHOGINGEN STROOM EN WATER

| united news | Door: Redactie

Foto: De Nationale Assemblee (DNA).

Op de agenda van De Nationale Assemblee (DNA) staat vandaag, 23 april, de voortzetting van een speciale themavergadering over actuele vraagstukken die voor 11 april was uitgeschreven.

Op die dag werd alleen het veiligheidsvraagstuk behandeld, waarbij de regering stevige kritiek kreeg van het parlement vanwege het falende beleid om de criminaliteit te beheersen. Er was gevraagd om op een ander moment te praten over de tariefsverhoging van de nutsvoorzieningen en de problemen in de gezondheidszorg, omdat de desbetreffende ministers toen in het buitenland waren.

Tijdens de laatste openbare vergadering op 11 april had waarnemend president Ronnie Brunswijk het

moeilijk met de kritiek van het parlement over het veiligheidsgevoel in de samenleving. Hij kreeg ook een motie van wantrouwen tegen de president, en daarmee de regering, ingediend door de oppositie.

De voortzetting van de themavergadering heeft langer op zich laten wachten, omdat veel parlementariërs in het buitenland waren. Daarnaast moest ook worden gewacht op de terugkeer van de ministers Ramadhin en Abiamofo van hun buitenlandse missies.

Minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid en minister David Abiamofo van Natuurlijke Hulpbronnen zijn inmiddels terug in het land. Om de efficiëntie te bevorderen, is aan DNA-leden gevraagd om vragen vooraf op te sturen, zodat de

ministers zich daarop kunnen voorbereiden. Ook president Chan Santokhi is terug in Suriname na zijn staatsbezoek aan China.

UNITEDNEWS

 

| united news | Door: Redactie