• dinsdag 28 May 2024
  • Het laatste nieuws uit Suriname

President brengt bezoek aan derde vestiging Callcenter Yource

| cds | Door: Redactie

President Chandrikapersad Santokhi heeft een bezoek gebracht aan de nieuwe, tevens derde vestiging van callcenter Yource aan de Ringweg. Het staatshoofd heeft het personeel op woensdag 24 april toegesproken en een uitgebreide rondleiding gehad van de Chief Operation Officer (COO) van Yource, Ronald Smit.


Smit merkt op dat het bezoek van de president heel belangrijk is om het vertrouwen uit te spreken naar de Nederlandse klanten en het Nederlandse bedrijfsleven. Daarnaast is het natuurlijk voor de Surinaamse overheid heel interessant om investeerders aan te trekken voor de Surinaamse samenleving. President Santokhi zou aanvankelijk bij de opening van de vestiging in

november 2023 aanwezig zijn, maar door omstandigheden is dat helaas niet doorgegaan. Het staatshoofd heeft toch besloten om woensdag dit bezoek voort te zetten.


In een korte presentatie heeft de COO van het bedrijf aan de president uitgelegd hoe de dienstverlening van Yource in elkaar zit; wat er allemaal wordt gedaan voor de grote opdrachtgevers, welke investeringen er al zijn gedaan en welke nog in de planning liggen voor de komende periode. Ook heeft Smit toegelicht wat de onderneming voor de Surinaamse samenleving doet en hoe ze met de medewerkers in Suriname omgaan.

Yource heeft volgens Smit heel veel kennis naar

Suriname gebracht. “Dus wat we doen is dat we niet alleen callcenterwerk hierheen brengen, maar ook andere dienstverlening zoals planning en forecasting activiteiten, learning and development opleidingen en trainersopleidingen. Wij zorgen ervoor dat mensen zich kunnen ontwikkelen op niet alleen een verticaal niveau, maar ook een horizontaal niveau”, benadrukt Smit. Yource heeft momenteel een totaalbestand van 7000 medewerkers, waarvan in Suriname

inmiddels 700 man werkzaam zijn die met passie klantcontact uitvoeren.

| cds | Door: Redactie