• dinsdag 28 May 2024
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Scholieren tussen 9 en 13 krijgen vaccinatie tegen HPV

| starnieuws | Door: Redactie

Vanaf donderdag 25 april start de vaccinatiecampagne tegen HPV.

Meisjes en jongens tussen 9 en 13 jaar zullen landelijk gevaccineerd worden tegen het Humaan Papillomavirus (HPV). Dit virus veroorzaakt veel ziekten bij mannen en vrouwen, waaronder baarmoederhalskanker, peniskanker, hoofd-halskanker, en genitale wratten. Het startsein voor de HPV scholen vaccinatiecampagne in deze leeftijdscategorie op de basisschool, zal gegeven worden op donderdag op de Sohansingh school in Paramaribo.

Het vaccin kan beschermen tegen de meest voorkomende typen HPV, en de meeste mensen hebben slechts 1 injectie nodig om volledige immuniteit te krijgen, deelt het ministerie van Volksgezondheid mee

. Het Nationaal Immunisatie Programma (NIP)

van het Bureau voor Openbare Gezondheidszorg van het ministerie van Volksgezondheid, is opnieuw gestart met een landelijke HPV scholen vaccinatiecampagne om ervoor te zorgen dat meer meisjes en nu ook jongens beschermd worden.

Kinderen produceren een sterkere immuunrespons die tientallen jaren aanhoudt. Daarom worden meisjes en jongens tussen 9 tot 13 jaar gevaccineerd tegen HPV.Meisjes en jongens van 14 tot 20 jaar kunnen het HPV-vaccin ook krijgen op de poliklinieken van de Regionale Gezondheidsdienst, de Medische Zending en op het BOG Medisch Centrum.

"Samen kunnen we HPV-gerelateerde ziekten, waaronder baarmoederhalskanker, een halt toeroepen. Laat je vaccineren!", is de oproep van Volksgezondheid.

U kunt

de HPV folder hier downloaden.

| starnieuws | Door: Redactie