• woensdag 19 June 2024
  • Het laatste nieuws uit Suriname

RAMADHIN: ‘MEDISCHE BEHANDELING IN BUITENLAND WEER MOGELIJK

| dagblad de west | Door: Redactie

De minister van Volksgezondheid, Amar Ramadhin, heeft de afgelopen week in het parlement gezegd, dat het weer mogelijk is, dat patiënten voor medische behandeling naar Columbia gaan. De bewindsman zei dat er in de afgelopen periode ernstige problemen zijn ontstaan bij het zenden van patiënten naar het buitenland voor behandeling. “Bij ons aantreden was de schuld bij de Colombiaanse ziekenhuizen USD 1.7 miljoen.

In de afgelopen vier jaren hebben we behalve de schuld, ook reguliere uitzendingen mogelijk gemaakt, maar helaas is de schuld weer opgelopen”, aldus Ramadhin. Volgens de minister is het de bedoeling in de toekomst de behandelingen en het

uitdraaien van trajecten, zoveel als mogelijk in Suriname te laten geschieden.

“Wanneer we een kind moeten uitzenden, kost het de zorg minimaal USD 35.000. Er zijn afspraken gemaakt met de Surinaamse specialisten en die van Leiden en Groningen, waardoor de operaties hier uitgevoerd kunnen worden voor een fractie van dit bedrag en er meer patiënten geholpen kunnen worden”, zei Ramadhin.

Verder vindt volgens de minister  de rehabilitatie van de Spoed Eisende Hulp (SHE) plaats en wordt er geïnvesteerd in de afdelingen Radiologie, Urologie, Operatiekamer, Neurochirurgie, Revalidatiecentrum, NICU en nog enkele andere, waarmee de zorg in het land verbeterd wordt.

| dagblad de west | Door: Redactie