• zaterdag 20 July 2024
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Santokhi: “Wij moeten het land redden”

| suriname herald | Door: Redactie

VHP-voorzitter tevens president, Chan Santokhi zegt dat de regering een missie heeft en dat is het land redden. Terwijl er leiders zijn die wegkruipen of op de vlucht slaan volhardt hij in zijn missie om een toekomst voor te bereiden voor de komende generatie. Dit zei de VHP-topman vrijdagavond tijdens een structurenvergadering in De Olifant. 

De eerste burger van het land zegt de politieke campagnes van de andere politieke partijen te hebben gevolgd en de boodschap is dat ze allemaal een aversie hebben tegen de VHP. Hij vroeg zijn gehoor om na te gaan of een van de partijen een visie

heeft over de toekomst van Suriname. 

Santokhi gaf aan dat hij doorgaat op de ingeslagen weg om het land economisch gezond te maken. De voorzitter vraagt zich af of die partijen een programma hebben om schulden te herschikken of internationale samenwerkingen aan te gaan. Ze zijn niets anders dan haatcampagnes en etnische politieke voering. De VHP is een nationale partij en staat open voor alle Surinamers.

De VHP heeft het volk nooit in de steek gelaten. Met nog een jaar voor de verkiezingen worden de partijactiviteiten opgevoerd om de boodschap te delen met het volk. Santokhi gaf toe, dat de partij ook

fouten heeft gemaakt. Hij vroeg zijn gehoor mandaat om het werk dat is uitgezet af te ronden. Uit de fouten moet de organisatie leren om het beter te doen. 

De voorzitter gaf aan, dat de regering onvermoeid doorgaat met het sociaal programma. Hij liet weten dat op dit stuk vier maanden geleden het Kabinet van de President de coördinatie kreeg over dit programma. Uit onderzoek bleek dat ruim 25.000 personen onterecht die SRD 1800 aan koopkrachtversterking kregen. Dit is ondertussen stopgezet. Het geld ging naar NV’s en stichtingen en partijloyalisten. 

Santokhi gaf aan, dat hij de samenleving niet is vergeten en de regering bezig is na te gaan hoe deze sociaal zwakkeren verder geholpen kunnen worden, omdat ze het moeilijk hebben. Wat het staatshoofd zwaar op de maag ligt, is de kwestie rond de dubieuze gronduitgiften. Woensdagavond vindt er een persconferentie plaats waar meer duidelijkheid over zal worden gegeven aan de samenleving. 

Andere zaken die prioriteit hebben, zijn onder meer het verstrekken van goedkoop voedsel aan de bevolking, de gezondheidszorg, infrastructuur en woningbouw. Voor de VHP is het een bijzonder moment dat de subsidies zijn afgebouwd zonder dat andere regeringen daarvoor de moed hadden.

| suriname herald | Door: Redactie