• zaterdag 20 July 2024
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Audiobericht over neerstorten Blue Wings-toestel onjuist

| suriname herald | Door: Redactie

Via WhatsApp circuleert een audiobericht waarin wordt beweerd dat er een toestel van Blue Wings is neergestort in Apetina. Deze informatie is onjuist.

Ten eerste heeft het incident zich niet voorgedaan in Apetina, maar in Anapaike (Kawemhakan) in het Lawagebied. Het vliegtuig is ook niet neergestort zoals wordt beweerd. Granman Ipomadi ‘Miep’ Pelenapin bevestigt dit in een gesprek met Suriname Herald.

De granman, die de afgelopen dagen in Paramaribo verbleef, is gisteren met het betreffende vliegtuig van Blue Wings naar Anapaike gevlogen. Volgens hem is de landing goed verlopen en waren er geen problemen tijdens de vlucht. Toen de piloot echter wilde

terugkeren naar Paramaribo, startte het vliegtuig niet.

Pelenapin meldt dat vervolgens een tweede vliegtuig met 4 personen in zijn dorp is geland. Echter, het team slaagde er niet in om het oorspronkelijke vliegtuig op te starten. Ze zijn daarna vertrokken; het oorspronkelijke toestel bevindt zich nog steeds in Kawemhakan.

Ook dorpsbewoners uit Apetina bevestigen dat er geen dergelijk incident heeft plaatsgevonden in hun dorp. Gisteren vond er ook geen vlucht van Blue Wings naar Apetina plaats, alleen MAF- en Gumair-vluchten, beiden zonder incidenten. Afgelopen maandag was er wel een Blue Wings-vlucht naar het dorp, ook zonder incidenten.

 

| suriname herald | Door: Redactie