• maandag 06 May 2024

Frankrijk heeft de ligplaats voor het EK 2024 in zicht, nadat het Ierland heeft overtroffen

| dagblad suriname | Door: Redactie

Frankrijk is dichtbij de plaatsing voor het EK 2024 nadat het Ierland heeft verslagen. Aurelien Tchouameni scoorde een prachtig doelpunt in de 19e minuut, waardoor Frankrijk een comfortabele 2-0 overwinning behaalde. Marcus Thuram vergrootte de voorsprong vlak na rust. Frankrijk heeft nu 15 punten en heeft nog geen doelpunt tegen gekregen in de kwalificatiegroep, waarmee ze Nederland en Griekenland met negen punten voorlopen. Oranje versloeg Griekenland met 3-0 en is de favoriet voor kwalificatie naast Frankrijk. Ierland heeft slechts drie punten na vier wedstrijden en moet Nederland verslaan om nog kans te maken. Frankrijk speelde hun 900e wedstrijd in Parijs

en was superieur in atletisch vermogen en technische vaardigheid. Lucas Hernandez maakte zijn terugkeer na een blessure, en Ousmane Dembélé en Olivier Giroud speelden ook. Frankrijk kwam op voorsprong door een prachtig doelpunt van Tchouameni. Giroud raakte geblesseerd en werd vervangen door Thuram, die bijna scoorde. Uiteindelijk won Frankrijk met 2-0, maar Mbappé miste een kans om zijn doelpuntenrecord voor Frankrijk te evenaren.