• maandag 06 May 2024
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Premier League 2023/24: Haaland dubbel helpt City de Manchester Derby te domineren boven United op Old Trafford

| dagblad suriname | Door: Redactie

Erling Haaland van Manchester City scoorde twee doelpunten op Old Trafford terwijl ze Manchester United met 3-0 versloegen in de verhitte Premier League-derby op zondag.

City, dat onder leiding van Pep Guardiola al drie keer op rij kampioen is geworden, staat op de derde plaats in het klassement met 24 punten uit tien wedstrijden, twee punten achter koploper Tottenham Hotspur. United staat op de achtste plaats met 15 punten, na zijn eerste nederlaag in vier wedstrijden in alle competities.

Haaland opende de score in de 26e minuut vanaf de strafschopstip. Na een VAR-check werd vastgesteld dat Rasmus Hojlund van United Rodri had

neergehaald en Haaland schoof de bal beheerst in de rechterbenedenhoek.

City domineerde in de tweede helft en Haaland scoorde opnieuw kort na de rust. Bernardo Silva maakte een mooie actie aan de zijkant en gaf een pass richting de achterste paal, waar Haaland opdook en binnenkopte.

Phil Foden voegde het derde doelpunt toe in de 80e minuut nadat doelman Andre Onana een schot van Rodri had gekeerd, waarna Haaland de bal eenvoudig voor Foden klaarlegde. Deze goal zorgde ervoor dat veel gefrustreerde United-fans voortijdig het stadion verlieten.