• maandag 06 May 2024

Overzicht van de Ligue 1: Mbappé’s late aanval redt PSG, Monaco verliest de eerste plaats

| dagblad suriname | Door: Redactie

PSG wist met moeite Brest te verslaan dankzij twee doelpunten van Mbappé en een goal van Zaïre-Emery.

Dankzij deze late overwinning blijft PSG aansluiting houden bij de topclubs Nice en Monaco en staan ze nu op de tweede plaats in de competitie, slechts één punt achter leider Nice.

Zaïre-Emery opende de score voor PSG met een geweldig afstandsschot, gevolgd door een doelpunt van Mbappé.

Vlak voor rust wist Brest terug te komen door een goal van Mounie en in de tweede helft kwamen ze op gelijke hoogte met een kopbal van Le Douaron.

Maar Mbappé redde de dag voor PSG met een late strafschop,

waarmee hij alle drie de punten veiligstelde.

In een andere wedstrijd verloor Monaco de eerste plaats na een 2-0 nederlaag tegen Lille.

Cavaleiro opende de score voor Lille, gevolgd door een goal van Diakite.

Monaco wist niet meer terug te komen in de wedstrijd en blijft nu op de derde plaats hangen.

Montpellier behaalde een indrukwekkende 3-0 overwinning op Toulouse en sprong daarmee naar de tiende plaats in de ranglijst.

Nice klom naar de eerste plaats met een 1-0 overwinning op Clermont dankzij een goal van Boudaoui.

In de onderste regionen speelden Metz en Le Havre met 0-0 gelijk.