• maandag 06 May 2024

Bundesliga roundup: Brandt redt Dortmund in thriller, Leverkusen nog steeds 1e

| dagblad suriname | Door: Redactie

Door een late gelijkmaker van Julian Brandt redde Borussia Dortmund zondag een punt in een spannend 3-3 gelijkspel tegen Eintracht Frankfurt in de Bundesliga.

Dortmund kwam twee keer terug van een achterstand om de scores gelijk te trekken tegen het in vorm zijnde Frankfurt en claimde een gelijkspel, waardoor ze binnen twee punten van kampioen Bayern München blijven met het oog op de wedstrijd van volgend weekend.

De ploeg van Edin Terzic staat nu vier punten achter koploper Bayer Leverkusen, die Freiburg met 2-1 versloeg.

“Als je kijkt naar hoe de wedstrijd verliep, moeten we blij zijn met het punt”, zei Nico Schlotterbeck

van Dortmund tegen DAZN.

Getroffen door blessures na de 1-0 overwinning op Newcastle United in de Champions League halverwege de week, had Dortmund in de eerste helft moeite om Frankfurt in bedwang te houden.

De thuisploeg kwam al na acht minuten op voorsprong, de Egyptische spits Omar Marmoush schoot een strafschop door het midden na een handsbal van Marius Wolf in het strafschopgebied.

Marmoush verdubbelde kort daarna de voorsprong met een stroperfinish, terwijl Frankfurt in de tegenaanval door Dortmund bleef snijden.

De bezoekers kregen opnieuw een tegenslag toen doelman Gregor Kobel na een botsing met Schlotterbeck met een neusblessure naar het veld moest.

Zijn vervanger,

Alexander Meyer, had toen het geluk om te voorkomen dat hij nog een strafschop weggaf met een riskante uitdaging op Marmoush.

“Ik denk dat hij de bal eerder had aangeraakt dan ik, dus misschien had ik een beetje geluk”, gaf Meyer toe.

Dortmund bleef hun geluk beproeven tot de blessuretijd van de eerste helft, toen Marcel Sabitzer er met een scherpe finish 2-1 van maakte.

Marmoush miste vroeg in de tweede helft een goede kans om zijn hattrick te voltooien en Frankfurt moest al snel zijn verspilling voor het doel betreuren.

Slechts tien minuten nadat hij Donyell Malen had vervangen, scoorde tienerspits Youssoufa Moukoko een laag schot vanaf de rand van het strafschopgebied om de score gelijk te trekken.

Toch beleeft Frankfurt momenteel een golf van uitmuntende vorm en zij herstelden snel de voorsprong via Fares Chaibi.

De Algerijnse international schudde landgenoot Ramy Bensebaini in het strafschopgebied van zich af en scoorde daarmee zijn eerste Bundesliga-doelpunt sinds hij in augustus overkwam van Toulouse.

Brandt, die gedeeltelijk schuldig was aan het doelpunt van Chaibi, maakte het na 82 minuten goed toen hij een voorzet van Karim Adeyemi binnenbracht met een eerste finish.

Leverkusen verdedigt de eerste plaatsDortmund neemt het halverwege de week op tegen Hoffenheim in de beker voordat hij de oude rivaal Bayern ontvangt in de hoofdwedstrijd van aanstaande zaterdag.

Zowel Dortmund als Bayern blijven achter Bayer Leverkusen, dat voor de vierde week op rij de eerste plaats verdedigde met hun overwinning op Freiburg.

“Ik ben heel blij. Ze hebben daar op het einde veel druk op ons uitgeoefend, maar soms is het goed om zulke wedstrijden te winnen en een beetje te moeten lijden”, aldus Leverkusen-coach Xabi Alonso.

De ploeg van Alonso had in de eerste helft 80 procent balbezit, wat het soort dominantie laat zien waardoor ze nu acht van hun eerste negen wedstrijden hebben gewonnen.

Spelmaker Florian Wirtz zette de gastheren op voorsprong met een duizelingwekkende solo-run vanaf de vleugel in de zestiende minuut.

Wirtz, die de afgelopen weken in verband werd gebracht met een verhuizing naar Bayern, hielp Jonas Hofmann vervolgens op de tweede plaats voor zijn ploeg op het uur.

Manuel Gulde pakte een doelpunt terug voor Freiburg met een goed getimede kopbal uit een vrije trap, maar Leverkusen hield vast en bleef een punt voorsprong op Bayern aan de top.