• dinsdag 28 November 2023
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Neefje dodelijk geraakt tijdens het jagen

| ABCSuriname | Door: Redactie

De 28-jarige D.R. is in de ochtend van zondag 19 november 2023 tijdens het jagen aan de Cacaoweg dodelijk geraakt door een schot uit het jachtgeweer van zijn neefS.M. (31). De politie van het bureau Rijsdijk kreeg diezelfde ochtend de melding dat een manspersoon dodelijk getroffen was door een schot uit een jachtgeweer en deed de locatie aan voor onderzoek.

Daar aangekomen trof de politie het slachtoffer aan en heeft het voorlopige onderzoek uitgewezen dat D.R. samen met zijn neef S.M. en enkele anderen in het aangrenzend bos aan de Kamaweg, zijnde een zijweg van de Rijsdijkweg was gaan jagen,

toen D.R. op een bepaald moment door een schot uit het jachtgeweer van S.M. in zijn halsstreek is geraakt. Verder is uit het onderzoek gebleken dat de schutter, zijn neef D.R. voor wild had aangezien en gericht had geschten met voor D.R. het noodlottige gevolg. 

Een ingeschakelde arts stelde officieel de dood van het slachtoffer vast. Het jachtgeweer waarmee er geschoten is, behoort toe aan de grootvader van S.M. en blijkt de vergunning reeds te zijn vervallen. Het wapen is door de politie van Rijsdijk in beslag genomen en is de schutter ter zake overtreding van de vuurwapenwet aangehouden en ter voorgeleiding overgebracht naar het politiebureau.  Het onderzoek in deze zaak is overgedragen aan de afdeling Kapitale delicten.

| ABCSuriname | Door: Redactie