Copa America 2024: Colombia harkt drie punten binnen

| starnieuws | Door: Redactie

Daniel Muñoz opent de score in het duel tegen Paraguay uit een voorzet van captain James Rodríguez.

Colombia en Paraguay treffen elkaar in het NRG Stadium in Groep D waarin ook Brazilië en Costa Rica zitten. Colombia heeft zijn drie punten in zijn eerste treffen in Copa America 2024. Later op de avond komen de twee andere teams in deze groep
tegen elkaar uit.
Op aangeven van James Rodríguez scoort Colombia in de eerste helft twee doelpunten. In de 31e minuut geeft Rodríguez een voorzet. Daniel Muñoz kopt vervolgens vanuit het midden van het strafschopgebied in de rechterbenedenhoek. Het stadion dat bijna compleet geel is gekleurd, barst los.Tien minuten later geeft Rodríguez opnieuw een voorzet vanuit een dood spelmoment. Dit keer kopt Jefferson Lerma de bal vanuit het midden van het strafschopgebied in de linkerbenedenhoek. En opnieuw ontploft het geelgekleurd stadion.De Colombianen proberen keer op keer achter de stugge defensie van Paraguay te geraken. Ze controleren de bal en hebben zes schoten
in de eerste helft waarvan 2 op het doel. Paraguay heeft met 28% balbezit acht schoten waarvan 1 op doel. En toch komt Paraguay zeker op twee momenten dichtbij de aansluitingstreffer, maar de roodgele formatie weet te voorkomen.Op een voorzet Ramón Sosa, kan Julio Enciso vanaf de rechterkant van het doelgebied in de linkerbenedenhoek binnen schieten. Paraguay heeft zijn aansluitingstreffer en gaat op zoek naar de gelijkmaker. Colombia daarentegen wil een derde en komt continu gevaarlijk opzetten. Maar de defensie van Paraguay staat solide. Ook met 6 minuten blessuretijd erbij, blijft het 2-1 voor Colombia.