• zaterdag 04 May 2024

NBA 2023-24: Joel Embiid’s triple-double zorgt voor een klinkende overwinning van de Philadelphia 76ers over de Los Angeles Lakers.

| dagblad suriname | Door: Redactie

Tyrese Maxey scoorde 31 punten en maakte 5 van de 12 driepunters, waardoor de 76ers als team 22 van de 46 driepunters schoten, slechts één minder dan het franchise record.

Joel Embiid behaalde zijn zesde triple-double in zijn NBA-carrière met 30 punten, 11 rebounds en 11 assists, en leidde de 76ers naar een overwinning van 138-94 tegen de bezoekende Lakers.

Marcus Morris Sr. maakte 4 van de 5 driepunters en scoorde 16 punten vanaf de bank voor de 76ers, die twee van hun laatste drie wedstrijden hadden verloren. Patrick Beverley, die dit seizoen slechts 3 van de 22 driepunters had gemaakt, schoot

4 uit 8 van buiten de boog en scoorde 12 punten.

LeBron James scoorde 18 punten en passeerde Kareem Abdul-Jabbar voor de meeste gespeelde minuten in de NBA-geschiedenis, met meer dan 66.289 minuten.

Anthony Davis had 17 punten en 11 rebounds en D’Angelo Russell droeg bij met 12 punten en zeven assists voor de Lakers, die vier van hun laatste vijf wedstrijden hadden gewonnen.

De 76ers hadden een voorsprong van 15 punten bij rust na een keer tot 25 punten voor te hebben gestaan. De Lakers verkleinden de achterstand tot 11 punten, maar de 76ers herstelden hun voorsprong snel.

Philadelphia breidde hun voorsprong uit

in het vierde kwart en de Lakers kwamen nooit dichterbij dan enkele cijfers. Embiid zat op de bank toen de 76ers hun voorsprong vergrootten en ze hielden de leiding vast tot het einde.