• woensdag 19 June 2024
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Ruud Chander krijgt een koninklijke onderscheiding

| snc.com | Door: Redactie

Ruud Chander heeft op vrijdag 26 april 2024 een koninklijke onderscheiding gekregen. Burgemeester Van Zanen van gemeente Den Haag reikte de onderscheidingen uit.

Wie iets wil weten over de geschiedenis, de cultuur en het culturele erfgoed van Hindoestanen in Nederland en Suriname vraagt het aan Ruud Chander. Hij onderzoekt en beschrijft de Hindoestaanse historie al bijna zijn hele leven. Een greep uit zijn activiteiten: directeur van de Hindoe Omroep en adviseur bij Stichting Hindoe Onderwijs Nederland.

Ruud bekleedde bestuursfuncties bij verschillende stichtingen, zoals Sociëteit Tagore en

Vrienden van Nickerie, die kinderen met een leerachterstand en hun ouders ondersteunt. Hij is schrijver van historische romans over het leven van Hindoestaanse contractarbeiders in Suriname. Burgemeester Van Zanen prees hem voor zijn inzet om de positie van de Hindoestaanse gemeenschap te verbeteren. 

Ruud Chander is een sleutelfiguur als het gaat om het onderzoeken en documenteren van de geschiedenis, cultuur en cultureel erfgoed van Hindoestanen in Nederland en Suriname. Zijn langdurige toewijding aan dit werk getuigt van een diepe betrokkenheid bij het behoud en de verspreiding van kennis over deze gemeenschappen. Zijn bijdragen hebben een blijvende impact gehad op zowel de

Hindoestaanse gemeenschap als de bredere samenleving.

| snc.com | Door: Redactie