• zondag 14 April 2024
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Machtsstrijd binnen NDP zet Ingrid Bouterse tegenover Jenny Simons, beweert klokkenluider

| gfcnieuws.com | Door: Redactie

In de politieke arena van Suriname is een interessante ontwikkeling gaande binnen de Nationale Democratische Partij (NDP).

Een klokkenluider heeft onlangs tijdens een gesprek met GFC Nieuws zijn licht geworpen op de interne machtsstrijd binnen de partij, die zich lijkt te concentreren rond de opvolging van het voorzitterschap.

Aan de ene kant is er een groep binnen de NDP die de voorkeur geeft aan Jenny Simons, de voormalige parlementsvoorzitter, als de nieuwe voorzitter.

Aan de andere kant schaart een andere factie zich achter Ingrid Bouterse, de echtgenote van de voormalige president Desi Bouterse, als de potentiële nieuwe leider van de partij.

De betrokkenheid van

Ingrid Bouterse binnen de NDP heeft de afgelopen tijd een vlucht genomen, vooral gezien haar populariteit tijdens het presidentschap van haar echtgenoot. Deze toenemende rol wijst mogelijk op haar toekomst als een leidende figuur binnen de partij.

Er wordt gesuggereerd dat er alles aan wordt gedaan om haar voorzitterschap te bevorderen, ten koste van Jenny Simons, wat duidt op een duidelijke voorkeur binnen bepaalde kringen van de NDP.

De ingewijde geeft aan dat er “duidelijk sprake is van een agenda met meerdere doelen”, waarbij het eerste doel lijkt te zijn het onder alle omstandigheden blokkeren van Jenny Simons als voorzitter.

Dit zou de

weg vrijmaken voor andere kandidaten zoals Ashwin Adhin of Ingrid Bouterse, afhankelijk van de uitkomst van toekomstige verkiezingen en de politieke dynamiek binnen Suriname.

Deze interne strijd binnen de NDP roept vragen op over de toekomstige richting van de partij en de invloed daarvan op de Surinaamse politiek als geheel.

Het advies van de klokkenluider aan de leden van de NDP is om te eisen dat er op korte termijn een voorzittersverkiezing wordt uitgeschreven, om zo transparantie en democratie binnen de partij te waarborgen.

 

| gfcnieuws.com | Door: Redactie