• zaterdag 04 May 2024
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Reactie op toespraken van Bouterse, Simons en Adhin

| starnieuws | Door: Redactie

Het volk van Suriname heeft het moeilijk, dat valt niet te ontkennen. Een van de problemen waaronder het volk gebukt gaat, is de grote schuldenlast van bijkans US$ 4 miljard. Deze regering treft impopulaire maatregelen en dit wordt niet in dank afgenomen door de samenleving. Maar die maatregelen zijn hard nodig om het land weer gezond te maken, dus we
moeten nog even doorheen bijten. En de regering moet het goede voorbeeld geven door nog meer te gaan bezuinigen.

Op de 36e verjaardag van de NDP, hebben verschillende personen het woord gevoerd in Ocer, onder wie voorzitter Bouterse en de ondervoorzitters Jenny Simons en Ashwin Adhin. Alle drie hebben hun gal gespuwd over het beleid dat door deze regering gevoerd wordt. Maar alle drie lijden aan selectief geheugenverlies, ze vertellen niet dat de kiem voor de armoede gelegd is op 25 februari 1980. En in de periode 2010-2020 is de armoede in een stroomversnelling terechtgekomen en dat is een feit. 

Bouterse, de man die de basis heeft gelegd voor de armoede in Suriname, door het plegen van een ordinaire staatsgreep op 25 februari 1980, roept nu op tot bevrijding van het land op 25 mei 2025. Hij zegt ook dat het enige licht waarop er gewacht wordt, is dat van 25 mei 2025. Hij vroeg nog even geduld. "25 mei 2025 zal ons bevrijden. U gaat bepalen of wij bevrijd worden".

De NDP heeft in het verleden het volk ook voorgehouden dat ze het licht zou aanmaken, omdat tijdens de Front-regering het volk in het duister zat. Toen was de slogan: Lét a faya. Bij elkaar opgeteld is Bouterse, bijkans 23 jaar aan de macht geweest. Heeft hij ooit licht gebracht voor Suriname? Welke noemenswaardige ontwikkeling heeft hij gebracht?

De NDP is net een orkaan, eenmaal aan de macht, laat zij een spoor van vernieling en verderf achter en maakt van Suriname een broko pranasi. De volgende regering moet dan de puinhoop opruimen. We hebben gezien wat er in 2020 is gebeurd. Toen heeft Bouterse voortijdig de macht overgedragen omdat hij de salarissen, pensioenen, subsidies etc. niet kon betalen. In feite was Suriname failliet.

Het is te verwachten dat Bouterse dit jaar nog veroordeeld wordt voor de meervoudige moorden van 8 december 1982 en hij achter de tralies zal belanden. Dus hij komt sowieso niet meer aan de macht. Zodra hij gevangengenomen wordt zal er een gevecht uitbreken om de macht binnen NDP. Mark my words! De NDP zal dan afbrokkelen want de beloofde verjonging binnen de partij is uitgebleven.

Mevrouw Jenny Simons zegt dat de NDP 120% in staat is het land weer op rails te brengen. Als de NDP in 10 jaar tijd niet in staat is geweest een trein op de rails te brengen, hoe wil de paarse partij Suriname op rails brengen? Als voorzitter van DNA heeft zij haar regering geholpen een schuld van bijna US$ 4 miljard te verkwisten. De huidige en volgende generatie zitten nu met deze erfenis.

Gewezen vice president Ashwin Adhin, zegt dat de huidige regering de ware oorzaak is van de misère in het land. Ik heb al eerder gezegd, de kiem voor de armoede is gelegd op 25 februari 1980 en in de periode 2010-2020 is die armoede in een stroomversnelling terechtgekomen. Vanwege het aardappelen -en uien beleid, de diefstal van de kasreserve bij CBvS en de diefstal bij de Surinaamse Postspaarbank, is de armoede verergerd. Meneer Adhin, we moeten wel in het verleden terugkijken.

Idris Naipal

| starnieuws | Door: Redactie