• donderdag 07 December 2023
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Ruckers wint eindelijk weer

| de ware tijd | Door: Redactie

Tekst en beeld John Zaalman

PARAMARIBO — Ruckers heeft het zoet der overwinningen in de mannenhoofdklasse van de Surinaamse Basketbalassociatie na drie verliespartijen op rij eindelijk weer kunnen smaken. De Schakel werd zondagavond in de Ismay van Wilgen Sporthal het slachtoffer: 76-73.

“Het werd tijd”, geeft Derrick Reumel na afloop opgelucht toe aan de Ware Tijd. “De puzzelstukken vallen nu gelukkig in elkaar waardoor het vooral in de verdediging begint te klikken”, gaat de coach van Ruckers verder. Reumel beaamt dat er nog een lange weg te gaan is “maar er is wel progressie te merken.” Belangrijk voor hem is dat zijn

spelers geloof blijven hebben. De verdedigend kampioen sloot de eerste tien minuten af met een 8-17 achterstand voordat het de kleedkamers, dankzij een 24-13 run, met 32-30 opzocht. 

“We hebben Ruckers terug in de game laten komen. We lijken Sinterklaas wel daar wij het zelf hebben weggeven”

Toredjo brak ijs

Jamal Henar, Stefano Eudoxie en Lagwijn Brondenstein hielden De Schakel in de wedstrijd. Een threepointer van Henar met nog 2:30 minuten in het derde spelbedrijf bracht De Schakel op 52-46. Echter, aanvoerder Xaviër Elburg van Ruckers zorgde uit een soortgelijke actie ervoor dat de quarter met een gelijke stand (55-55) werd afgesloten.

Hoewel beide ploegen zich in de laatste periode aan gehaast en slordig spel bezondigden – dat leidde vaak tot turnovers en gemiste baskets – weken ze geen duimbreed voor elkaar. Luciano Toredjo brak het ijs met nog 3:08 minuten uit twee vrije worpen voordat hij de voorsprong uit een afstandschot naar 70-65 vergrootte.

Eudoxie (inside play) en Henar (driepunter) beperkten het gat tot een punt (70-69). Andrew Blijd (vier punten) en Elburg (twee) scoorden de laatste zes punten voor Ruckers voordat Henar de eindstand uit een at-the-buzzer three-pointer op 76-73 bepaalde.

Niet panisch

“Ik ben helemaal niet panisch geworden toen De Schakel maar bleef doordrukken. We zijn naar het einde toe blijven ‘doorpushen’ en hebben de rust behouden”, vindt Reumel. Ray Emanuels schrijft het verlies – het zesde uit zeven duels voor De Schakel – weer eens toe aan “het slechte trainingsbezoek.” “We hebben steeds maar vijf of zes man op de training naast eerste klassespelers. Dat is geen excuus, maar we misten vanavond ook teveel easy baskets”, beaamt de oefenmeester van de ploeg uit de Van Idsingastraat. 

“We hebben Ruckers terug in de game laten komen. We lijken Sinterklaas wel daar wij het zelf hebben weggeven.” Hij hoopt de draad om te winnen snel op te pakken. Toredjo leidde Ruckers met 22 punten. Goede bijval genoot hij van Blijd en Elburg, die met zestien om negen punten eindigden. Brondenstein werd met 22 punten topscorer bij De Schakel. Zijn teamgenoten Henar en Eudoxie noteerden noteerden zestien om vijftien punten.

| de ware tijd | Door: Redactie