• zondag 03 December 2023
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Openbaar Ministerie weerspreekt berichtgeving in Times of Suriname

| KPS | Door: Redactie

Het Openbaar Ministerie (OM) weerspreekt met klem dat zij een fout hebben gemaakt in de case van een gecrashte vliegtuig en een illegaal aangelegde airstrip te Goliath.

Bron: Keynews

In een gepubliceerd bericht van Times of Suriname, zou er sprake zijn van een fout omdat het OM zou zijn vergeten de bewaring van de verdachte in deze te vorderen. R.J., die als verdachte is aangehouden in de case, is nu in vrijheid gesteld door het niet vorderen van de bewaring, geeft Times of Suriname aan in haar berichtgeving. Dit bevestigde de advocaat van de verdachte Chandra Algoe ook in het artikel.

In de procedure

zou het OM een bewaring van de verdachte moeten vorderen bij de rechter-commissaris. Uit onderzoek van Algoe bleek dat dat niet was gedaan, maar bleef haar client aangehouden. “Het Openbaar Ministerie heeft immers op tijd een vordering bewaring ingediend bij de rechter-commissaris (RC) belast met de behandeling van het GVO in deze zaak.” Het Openbaar Ministerie (OM) weerspreekt met klem dat zij een fout hebben gemaakt in de case van een gecrashte vliegtuig en een illegaal aangelegde airstrip te Goliath.  In een gepubliceerd bericht van Times of Suriname, zou er sprake zijn van een fout omdat het OM zou zijn vergeten de bewaring van de verdachte in deze te vorderen. R.J., die als verdachte is aangehouden in de case, is nu in vrijheid gesteld door het niet vorderen van de bewaring, geeft Times of Suriname aan in haar berichtgeving. Dit bevestigde de advocaat van de verdachte Chandra Algoe ook in het artikel.   In de procedure zou het OM een bewaring van de verdachte moeten vorderen bij de rechter-commissaris. Uit onderzoek van Algoe bleek dat dat niet was gedaan, maar bleef haar client aangehouden. “Het Openbaar Ministerie heeft immers op tijd een vordering bewaring ingediend bij de rechter-commissaris (RC) belast met de behandeling van het GVO in deze zaak.”  Er zou voor een derde keer een bewaring tegen de verdachte moeten worden gevorderd. Echter kwam R.J. op geen van de lijsten van de RC en kon binnen het Gerechtelijk Vooronderzoek (gvo) ook niet gehoord worden. Toen Algoe dit opmerkte, nam zij gelijk contact op met het OM en het kabinet van de RC. Zij kreeg toen ook nog te horen dat het contactverbod tussen haar en haar client was verlengd, maar dat bleek volgens Algoe ook niet te kloppen, omdat het verbod reeds was beëindigd.   Volgens het OM heeft het niet aan hun gelegen dat de verdachte in vrijheid is gesteld. “Het gaat in deze niet om de derde bewaring zoals vermeld in vermeend bericht, maar om de tweede bewaring die op 17 augustus door het OM is gevorderd en die op 13 september zou moeten ingaan”, verduidelijk het OM in haar berichtgeving. Binnen deze zaak is er geen drugs onderschept.  R.J. is werkzaam als operator, kreeg de opdracht om een weg aan te leggen te Goliath en zou buiten zijn medeweten om een landingsbaan zijn aangelegd. Naderhand bleek ook dat R.J. de opdracht kreeg om het gecrashte vliegtuig te begraven. Volgens de raadsvr

Er zou voor een derde keer een bewaring tegen de verdachte moeten worden gevorderd. Echter kwam R.J. op geen van de lijsten van de RC en kon binnen het Gerechtelijk Vooronderzoek (gvo) ook niet gehoord worden. Toen Algoe dit opmerkte, nam zij gelijk contact op met het OM en het kabinet van de RC. Zij kreeg toen ook nog te horen dat het contactverbod tussen haar en haar client was verlengd, maar dat bleek volgens Algoe ook niet te kloppen, omdat het verbod reeds was beëindigd.

Volgens het OM heeft het niet aan hun gelegen dat de verdachte in vrijheid is gesteld. “Het gaat in deze niet om de derde bewaring zoals vermeld in vermeend bericht, maar om de tweede bewaring die op 17 augustus door het OM is gevorderd en die op 13 september zou moeten ingaan”, verduidelijk het OM in haar berichtgeving. Binnen deze zaak is er geen drugs onderschept.

R.J. is werkzaam als operator, kreeg de opdracht om een weg aan te leggen te Goliath en zou buiten zijn medeweten om een landingsbaan zijn aangelegd. Naderhand bleek ook dat R.J. de opdracht kreeg om het gecrashte vliegtuig te begraven. Volgens de raadsvrouw heeft haar client dit gedaan omdat hij bang was. Binnen deze case zijn er drie andere aangehouden, van wie nog twee zij ingesloten.

| KPS | Door: Redactie