• zaterdag 18 May 2024

Man vestigt nieuw wereldrecord met 685 km in 4 dagen tijdens Ultramarathon in Australië

| dagblad suriname | Door: Redactie

Een man vestigt een nieuw wereldrecord door 425 mijl (685 kilometer) in vier dagen te lopen tijdens de Dead Cow Gully Backyard Masters Ultramarathon van 2023 in Australië. De race, die bekendstaat als een ‘race zonder finishlijn’, vereist dat deelnemers elk uur een lus van 6,7 km afleggen. Het evenement vond plaats op een boerderij in Nanango, Australië, en begon op 17 juni en eindigde vier en een halve dag later, met slechts één overgebleven loper, Phil Gore. Hij liep de ronde van 6,7 km maar liefst 102 keer en vestigde zo een nieuw wereldrecord. Het vorige record was 101

ronden, gevestigd door Belgische lopers in 2020. Runner-up Sam Harvey uit Nieuw-Zeeland evenaarde het record, terwijl Harvey Lewis uit de VS derde werd met 90 ronden. De temperaturen varieerden tijdens de race van -2 graden Celsius ’s nachts tot 22 graden overdag, wat de uitdaging vergrootte. De winnaar bereidde zich voor op het temperatuurverschil door twee maanden lang koude douches te nemen.