• woensdag 19 June 2024
  • Het laatste nieuws uit Suriname

RAMDIN: “REPUTATIE SURINAME IN DE WERELD STERK VERBETERD IN VIER JAAR”

| united news | Door: Redactie

Foto: Minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken.

Minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken stelt vast dat Suriname’s reputatie in de wereld de afgelopen vier jaar aanzienlijk is verbeterd.

Vooral met de buurlanden is er op het hoogste niveau sprake van een nauwe relatie en samenwerking. Deze conclusie baseert hij op het regeerakkoord van het Kabinet Santokhi, ondertekend in 2020 door de samenwerkende politieke partijen die een coalitie vormen.

Volgens Ramdin is daarin vastgelegd dat de relatie met de buurlanden moest worden hersteld en verstevigd, een doel dat volgens hem behoorlijk is gerealiseerd.

“In feite moet ik gewoon vaststellen, en we gaan het onderbouwen met

cijfers en duidelijke informatie, dat er een strategisch beleid moest komen richting onze grenslanden. Daar kunnen we ook een tikje aangeven dat het is gerealiseerd tot op het hoogste niveau,” zegt Ramdin.

Er is een trilaterale overeenkomst tussen Suriname, Guyana en Brazilië waarin afstemming op diverse fronten is afgesproken. Met Frans-Guyana zijn er ook duidelijk gedeelde en afgesproken zienswijzen. “En in extenso met Frankrijk gaan we gewoon door en die wordt ook opgevoerd naar het Hoogste niveau,” zegt Ramdin. Hij praat ook over het verbeteren van de bilaterale relaties met landen waarmee Suriname historische en culturele banden heeft, zoals China, India

en Indonesië.

Ook de relatie met Nederland en de Verenigde Staten van Amerika (VS), die onder de twee kabinetten van Desi Bouterse behoorlijk verstoord raakten, zijn volgens Ramdin omgezet in hernieuwde vriendschap.

“Al die dingen staan netjes op een rij in het regeerakkoord, en ik kan met tevredenheid zeggen dat daar goed aan is gewerkt. We hebben ook markten geopend, nu de economische situatie macro-economisch meer uitzicht biedt”, aldus de BIBIS-minister.

UNITEDNEWS

GERELATEERD AAN: ACS-LANDEN ONDERBENUTTE MARKT VOOR SURINAAMSE PRODUCENTEN

 

 

 

| united news | Door: Redactie