• zaterdag 22 June 2024
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Internet aansluitkosten Telesur: SRD 3.150

| sun.sr | Door: Redactie

Wie per 1 november 2021 een aansluiting wil van vaste telefonie en internet bij Telesur, moet aan eenmalige kosten van SRD 3.150 voldoen. “Ik viel bijna van mijn stoel bij het Telesur-kantoor waar ik geweest bent vandaag”, zegt een vrouw die een internetaansluiting zou aanvragen aan SUN. “Ik keek die jongeman achter de balie voor enkele ogenblikken verstomd aan. SRD 3.150 vroeg ik weer. Hoor en zie ik goed of moet het geen 350 zijn. Er is nooit eerder een bekendmaking geweest in de media hierover. Ook nooit iets gezien op de Telesur Facebookpage over aansluitkosten.

Telesur heeft alleen de verhoging

van de tarieven en de marktconforme koers per 1 november bekendgemaakt. Waarom dan niet meteen ook deze hoge aansluitkosten aankondigen. Ik vind dat we misleid worden op zo een manier”, zegt de moeder. “Ik zou internet aanvragen voor mijn kinderen, die vanwege hun studie niet zonder internet kunnen. Ik verdien niet eens SRD 3.000 per maand, hoe ga ik zoveel aan aansluitkosten betalen”, beklaagt ze zich. “Ik hoor de president al een jaar praten over betaalbaar internet voor scholieren, maar integendeel stijgen de Telesur-prijzen. En nu als kers op de taart, de
SRD 3.150 aansluitkosten. A seti k’ba.”

Werkelijke aansluitkosten US$ 420

“De werkelijke kosten zijn nog hoger, te weten US$ 420. Maar we hanteren een prijs van SRD 3.150. Voor 1 november hoefde men voor een bepaalde periode geen aansluitkosten te betalen”, zegt Jennis Asraf, Manager Corporate Communications van Telesur aan SUN. Volgens Asraf zijn er wel bekendmakingen geweest op de verschillende kanalen waar Telesur gebruik van maakt. Ook op de tv en website. Wel is deze bekendmaking niet op de populaire Telesur-facebookpage met 125.613 bezoekers, geplaatst. “Onze facebookpage gebruiken we meer voor promoactiviteiten”, zegt Asraf. In oktober had Telesur aangekondigd dat ze nu marktconforme tarieven zullen hanteren voor diensten en tarieven. Maar de aansluitkosten van SRD 3.150 per 1 november waren daar niet bekendgemaakt. “Toen hadden de mensen alleen geïnformeerd naar de marktconforme koersen”, aldus Asraf.

| sun.sr | Door: Redactie