• woensdag 19 June 2024
  • Het laatste nieuws uit Suriname

ACTIES REPUBLIC BANK OPGESCHORT MAAR NOG NIET BEËINDIGD

| dagblad de west | Door: Redactie

De werknemers van de Republic Bank Suriname hebben na een week acties te hebben gevoerd, het werk hervat. Volgens Guno Castelen, bondsvoorzitter bij de Republic Bank Suriname, heeft de bond een duidelijk signaal gegeven aan de directie met de acties.

In gesprek met de STVS heeft Castelen duidelijk gemaakt dat de bond helemaal geen slechte bedoelingen heeft tegenover de directie van de bank. De acties zijn gevoerd voor het verhogen van de lonen van het personeel. De lonen van de Republic Bank Suriname lopen ver achter op de lonen in de sector. Een andere reden waarom deze actie noodzakelijk was, is

de slechte behandeling die werknemers ervaren binnen de bank.

“Het personeel heeft getoond dat ze actiebereid zijn om verandering teweeg te brengen in de situatie. En een goede directie zou uit dit signaal de boodschap moeten halen, om te weten wat zij moeten veranderen in de wijze van bedrijfsvoering”, aldus Castelen. De acties zijn opgeschort maar niet beëindigd, benadrukt hij.  Opschorten van de acties is meer uit respect voor de Bemiddelingsraad.

De zorgpunten zullen virtueel besproken worden. De voorzitter wil niet voorbarig zijn met betrekking tot de strategieën van de bond, indien de gesprekken niet naar wens verlopen. Volgens Castelen zouden bond

en directie al tot een oplossing kunnen geraken, zonder de Bemiddelingsraad erbij te betrekken. Het gesprek met de directie kan pas op 17 mei, maar de bond wilde in dialoog gaan vóór de 11e van de maand, zodat het personeel eind van de maand zijn verhoging zou kunnen ontvangen, maar dat lukt voor deze maand niet meer.

| dagblad de west | Door: Redactie