• zondag 10 December 2023
  • Het laatste nieuws uit Suriname
default

De grootste hindoetempel in de VS wordt volgende maand geopend in N.J.

| dagblad suriname | Door: Redactie

De grootste hindoetempel buiten India, genaamd BAPS Akshardham, in Robbinsville, New Jersey, zal in oktober voor het publiek worden geopend na 12 jaar van planning en bouw. Deze tempel is de derde in de Akshardham-serie, naast die in Gujarat en New Delhi, en is het grootste hindoetempelcomplex ter wereld. De Akshardham omvat een traditionele tempel, een welkomstcentrum, een museum en evenementenruimte op een uitgestrekt terrein van 183 hectare.

De bouw van de New Jersey Akshardham werd lang verwacht door de Hindoe-Amerikaanse gemeenschap en heeft nationale aandacht gekregen sinds 2021, toen er een rechtszaak was over vermeende dwangarbeid binnen de BAPS-organisatie, hoewel

de rechtszaak sindsdien is opgeschort. BAPS staat bekend om haar toewijding aan seva, onbaatzuchtige dienstbaarheid aan God, en heeft wereldwijd meer dan 100 tempels geopend.

De Akshardham is bedoeld om bezoekers te laten kennismaken met Indiase festiviteiten en kunst, met duizenden lichten en gebeden die de ruimte vullen. De tempelcampus heeft een majestueuze uitstraling en is gebouwd door ruim 12.500 vrijwilligers van verschillende culturele achtergronden en geloofsovertuigingen, die hebben bijgedragen aan de constructie met behulp van materialen uit India.

De tempel zal niet alleen dienen als een heiligdom voor de BAPS-gemeenschap, maar ook als een plek voor vrede, inspiratie en het verrijken van alle bezoekers, ongeacht hun overtuiging of achtergrond. Akshardham belichaamt de waarden van nederigheid, mededogen en harmonie die door Bhagwan Swaminarayan naar voren zijn gebracht en zal niet alleen de aanbidders van het BAPS-geloof, maar ook alle goden aanbidden die binnen de bredere Hindoeïstische traditie vallen.

| dagblad suriname | Door: Redactie