• zaterdag 23 September 2023
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Bouterse maakt zich niet druk om strafzaak

| starnieuws | Door: Redactie

Desi Bouterse zit ogenschijnlijk heel ontspannen te wachten op de behandeling van zijn zaak in hoger beroep. (Foto: René Gompers)

Desi Bouterse heeft zich vanmorgen vroeg aangemeld bij de rechtszaal. Het Openbaar Ministerie zal vandaag antwoorden op het pleidooi van Irwin Kanhai, advocaat van de verdachten in de 8 december strafzaak. Net als bij de vorige zitting heeft Bouterse
aan verslaggevers duidelijk gemaakt dat hij zich geen zorgen maakt om de strafzaak waarin hij de hoofdrolspeler is. De zitting is intussen al aangevangen.

Hij merkt op dat hij zich wel zorgen maakt om de situatie in het land. Ook zijn advocaat maakt zich niet druk om de rechtszaak. Voor aanvang van de zaak, zegt Kanhai dat hij niet onder de indruk is en ook niet zal zijn. Kanhai en Bouterse hebben in een gemoedelijke sfeer enkele journalisten kort te woord gestaan.

In zijn pleidooi in het hogerberoepszaak zei de raadsman dat informatie verstrekt bij de verzetszaak naast zich is neergelegd. De vervolging en de krijgsraad zijn "helaas een verhaal blijven herhalen van moorddadige militairen en onschuldige slachtoffers, die op zeer wrede wijze zijn omgebracht, omdat ze de dictatuur van de militairen niet wensten en terugkeer naar de democratie wilden bewerkstelligen". Kanhai vroeg het Hof van Justitie om vrijspraak van zijn client.  Tegen Bouterse heeft het Openbaar Ministerie 20 jaar cel geëist en onmiddellijke gevangenneming bij veroordeling.

| starnieuws | Door: Redactie