• maandag 22 July 2024
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Santokhi: IMF-goedkeuring resultaat van moed en leiderschap

| starnieuws | Door: Redactie

We hebben laten zien dat wij met strakke discipline en goed bestuur, resultaten hebben kunnen presenteren aan IMF. Waar andere landen moed en leiderschap niet durven te tonen, doen wij dat als land." Dat heeft president Chan Santokhi gezegd, nadat de Raad van Bestuur van het Internationaal Monetair Fonds (IMF) de derde evaluatie in het kader van de Extended Fund Facility voor Suriname heeft voltooid.

Volgens het IMF gaat het de goede kant op en is de inzet van de Surinaamse autoriteiten merkbaar voor het bereiken van macro-economische stabiliteit en begrotingsdiscipline in het kader van het programma.

In een verklaring zegt de

regering dat er ruim een jaar zware onderhandelingen zijn geweest en er hard gewerkt is aan het behalen van de nieuwe doelstellingen binnen het programma. 

De uitvoerend directeur van het IMF, Afonso Bevilaqua, zou ook zijn waardering hebben uitgesproken aan Suriname. In een telefoongesprek met minister Stanley Raghoebarsing van Financiën, heeft de IMF-topfunctionaris de moed en vastberadenheid geprezen van zowel de regering als het volk van Suriname om de genomen maatregelen te ondersteunen.

Volgens Bevilaqua hebben de inspanningen geleid tot aanzienlijke vooruitgang. Hij benadrukte het belang van het voorzetten van deze inspanningen om het solide fundament dat nu is gelegd,

verder te versterken. 

Met de goedkeuring van de derde evaluatie kan Suriname onmiddellijk aanspraak maken op zo'n US$ 53 miljoen, waarvan het merendeel bestemd is voor begrotingssteun. 

| starnieuws | Door: Redactie