• zaterdag 27 April 2024

Robinhood houdt vol tegen Slee Juniors in zeven doelpunten thriller

| de ware tijd | Door: Redactie

Tekst en beeld Ricky Wirjosentono

PARAMARIBO — “Je zal in de competitie ook zulke wedstrijden hebben. Het was niet onze beste wedstrijd, maar belangrijk is dat we hebben gewonnen door meer te scoren”, zegt Robinhood coach Roberto Godëken na de zeven doelpunten thriller tegen Slee Juniors.

Bij de rust stond het nog 1-1 op het scorebord, maar de landskampioen wint uiteindelijk met 4-3 van het team uit Pikin Slee zondagavond in het Franklin Essedstadion. Gödeken beaamt dat zijn team moeilijk in de wedstrijd kwam. Veel balverlies op het middenveld heeft naar zijn zeggen de tegenstander vleugels gegeven. “En dan viel die goal voor

de tegenstander. Maar gelukkig hebben mijn jongens het goed opgepakt.”

“Concentratieverlies heeft gemaakt dat het niet gelukt is een gelijkspel uit de wedstrijd te halen”

Aanvaller Robby Bodjie gaf in de 14e minuut Slee Juniors supporters reden te juichen. Hij schoot zijn team naar 1-0 nadat hij in stelling werd gebracht door Marcello Doekoe. Robinhood kwam voor de derde keer in een wedstrijd heel vroeg op achterstand en zocht de aanval via Jamilhio Rigters en Dimitrio Andro, maar stuitte steeds op de solide verdediging van Slee Juniors.

Quillano Stedenburg die na enkele maanden in de basis stond bij Robinhood maakte zijn aanwezigheid waar

door diep in de blessuretijd voor rust de gelijkmaker in te tikken na goed voorbereidend werk van Andro.

Tweede helft

Gelijk na de start van de tweede helft bracht Rigters Robinhood op voorsprong: 2-1. Stedenburg pakte zijn tweede doelpunt van de avond, nadat hij de verdediging van Slee Juniors op het verkeerde been had gezet: 3-1. Het bleef een poos “stil” aan de kant van Slee Juniors.

Evani Bodjie en Kirrit Sanaa probeerden vanuit de linkerflank Robinhood problemen te bezorgen. Het lukte Bodjie in de 69e minuut zijn tweede goal te maken: 3 – 2. Slee Juniors dacht terug te komen in de wedstrijd maar de ingevallen Shaquille Cairo schoot die droom aan flarden.

Hij tikte de voorgetrokken bal van Rigters in: 4- 2. Toch gaf Slee Juniors niet op. Basolie Haabo scoorde in de 82e minuut een derde doelpunt en gaf zijn team hoop op een gelijkspel. De ervaring bij Robinhood zorgde echter voor de doorslag.

Sergio Rodrigues die pas is aangesteld als trainer van Slee Juniors zegt dat spelen tegen Robinhood een uitdaging is. “Eerder verloren we altijd met een groot verschil. Ik heb ze nu gezegd om druk uit te oefenen. Concentratieverlies heeft gemaakt dat het niet gelukt is een gelijkspel uit de wedstrijd te halen. De jongens zijn op de goede weg”, aldus Rodrigues.