• zondag 03 December 2023
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Logeergelegenheden Nickerie volgeboekt ondanks muskietenplaag en dengue 

| dagblad suriname | Door: Redactie

De recente ontwikkelingen in Nickerie met betrekking tot de muskietenplaag en het aantal dengue gevallen hebben geen of weinig invloed op de keuze van mensen om het district voor het eind van de vakantie een bezoek te brengen.

Heel veel animo

Voor het komend weekend is een aantal evenementen gepland in het district. Bijkans alle logeergelegenheden zijn volgeboekt. Men maakt zich klaar om het weekend in Nickerie door te brengen. Zo verneemt de redactie van Dagblad Suriname in gesprek met Rasherie, een jongedame uit het district, dat haar familie speciaal gaat om schoolspullen te kopen vanwege de prijsverschillen.

Verder geven andere burgers te

kennen, dat ze voorbereid zijn op de situatie in het district. Zo hebben ze alles wat er gebeurd in het district proberen te volgen en hebben met familieleden en vrienden afgestemd wat ze allemaal mogen verwachten tijdens hun bezoek in het district.

Verminderd aantal muskieten

De redactie verneemt van bewoners dat het aantal muskieten iets minder is geworden. Nu kan men volgens de bewoners bijvoorbeeld wel op het erf gaan om het een en ander te doen terwijl dit een week geleden niet het geval was. Het Bureau voor Openbare Gezondheidszorg (BOG) heeft toegegeven dat haar ingrijpen op zich heeft laten wachten, maar dat dit in principe gelegen zou hebben aan het feit dat er een plan van aanpak gemaakt moest worden.

Oproep aan vakantiegangers

“Ondanks de in mindere mate aanwezige muskieten, is het toch goed dat de vakantiegangers voorzichtig zijn en letten op hun omgeving, niet alleen letten op de omgeving, maar ook op het schoonhouden van de omgeving is belangrijk”, zegt Raisherie tegen de redactie.

Er wordt in gesprek met de redactie ook aangegeven dat men moet letten op de wijze hoe om te gaan met hun omgeving en om het onnodig gooien van vuil langs de straat dat broedplaatsen van de muskieten kan creëren en andere activiteiten die kunnen leiden tot het verergeren van de situatie, achterwege te laten. Per slot van rekening zijn de consequenties die daarna volgen voor de Nickeriaanse gemeenschap die nu reeds met de gevolgen van het dengue virus zit.

| dagblad suriname | Door: Redactie