• maandag 11 December 2023
  • Het laatste nieuws uit Suriname
default

Iran roept Nederland op om te stoppen Ontwijding van de Koran

| dagblad suriname | Door: Redactie

Iran heeft ten zeerste veroordeeld dat de Heilige Koran herhaaldelijk is ontheiligd in Nederland, en dringt er bij Europese landen op aan de gevoelens van miljarden moslims over de hele wereld te respecteren. Het Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft verklaard: “De Nederlandse regering wordt verwacht haar verantwoordelijkheden te begrijpen om beledigingen tegen de waarden en religieuze heiligheid van de wereldwijde bevolking van meer dan twee miljard sterke moslims te voorkomen,” aldus woordvoerder Nasser Kan’ani.

Hij adviseerde Nederland om herhaling van dergelijke verwerpelijke daden, die worden begaan onder het mom van ‘vrijheid van meningsuiting’, tegen te gaan.”

Deze opmerkingen komen dagen nadat Edwin

Wagensveld, de leider van het Nederlandse hoofdstuk van de anti-islamgroep PEGIDA, een kopie van het islamitische heilige boek verscheurde voor de Turkse, Pakistaanse en Indonesische ambassades in Den Haag en daarmee de islam en moslims beledigde. Vervolgens bedankte hij de Nederlandse politie voor de bescherming die hij kreeg tijdens deze gruwelijke daad.

Op maandag veroordeelde de Organisatie van de Islamitische Raad (OIC) op vergelijkbare wijze de ontheiliging en drong er bij de Nederlandse autoriteiten op aan om te stoppen met provocerende en islamofobe handelingen. “De Raad veroordeelt alle pogingen om de heiligheid van de Al-Mus’haf as-Sharif (Heilige Koran) evenals andere heilige boeken, waarden en symbolen van de islam en andere religies te schenden onder het mom van vrijheid van meningsuiting, wat in strijd is met de geest van de artikelen (19) en (20) van het ICCPR (Internationaal Verdrag inzake Burgerrechten en Politieke Rechten),” luidde een verklaring van de organisatie.

Verschillende steden in Nederland, Zweden en Denemarken hebben vergelijkbare gevallen van ontheiliging van het islamitische heilige boek gezien sinds het begin van het jaar. Deze godslasterlijke handelingen, die allemaal zijn gepleegd met goedkeuring van de respectievelijke landen en met bescherming van hun veiligheidstroepen, hebben geleid tot protesten in de hele moslimwereld.

| dagblad suriname | Door: Redactie