• vrijdag 02 June 2023
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Assam: Dikke agenten moeten afslanken of vertrekken

| starnieuws | Door: Redactie

In Guwahati, de hoofdstad van de noordoostelijke deelstaat Assam, patrouilleert Indiaas beveiligingspersoneel op de Brahmaputra-rivier. (Foto: AFP)

De politie in de noordoostelijke deelstaat Assam in India heeft agenten met overgewicht verzocht af te slanken of met pensioen te gaan. Het korps streeft naar meer vertrouwen van het publiek met personeel dat geschikt is voor de baan. Het is gebruikelijk om Indiase
politieagenten te zien worstelen met gewichtsproblemen en de politie van Assam is niet de eerste die dieetdiscipline en fysieke fitheid in haar gelederen omarmt.
In 2018 gaf de politie in Karnataka het personeel de keuze om af te vallen of te worden geschorst door hen sportlessen en dieethulp te bieden.In 2020 verbood een rechtbank in Punjab politieagenten met overgewicht om invallen te doen bij smokkelaars en drugsventers, omdat ze niet snel genoeg renden voor de frontlinie. In 2022 ontwierp de politie op het Indiase eilandgebied Andaman en Nicobar, afslankprogramma's voor de zwaarste agenten.Om hun fitnessmissie te laten slagen, gaf de politie van Assam specifieke deadlines aan de politie.De directeur-generaal van politie van de staat G.P. Singh kondigde eerder deze week aan dat de body mass index van alle officieren in augustus "professioneel geregistreerd" zal worden. Degenen van wie het gewicht verband houdt met medische aandoeningen, zijn vrijgesteld. Zwaarlijvige agenten van het 60.000 man sterke politiekorps, krijgen dan drie maanden de tijd om af te slanken of vrijwillig met pensioen te gaan."Het idee is om de politie fitter te maken", vertelde Singh aan Arab News. "Het publiek heeft meer vertrouwen als ze een fitter politiekorps zien."Maar de kwestie gaat verder dan het vertrouwen van het publiek, aangezien fysieke fitheid ook vereist is voor officieren om hun taken te kunnen uitvoeren."Een fitter persoon zal geen problemen hebben met lopen en kan zonder problemen op straat lopen", zei Singh.Tot nu toe is de reactie op het fitnessbevel onder de ondergeschikten van Singh positief geweest."Het aantal mensen dat dagelijks voor fysieke training in de ochtend komt, is gestegen. Mensen zijn ook voorzichtiger geworden met wat ze eten', zei hij.De politie van Assam heeft ook kritiek gekregen van de deelstaatregering.Eerder deze maand beval de eerste minister van Assam, Hemanta Biswa Sarma, de vervroegde pensionering van ongeveer 300 politiepersoneel in de staatsmacht, omdat ze "dronkaards" en "fysiek ongeschikt" waren.Het gebrek aan fitheid van de Indiase politie wordt vaak toegeschreven aan onregelmatige werktijden zonder behoorlijke pauzes, maar voor voormalig Assam-politiechef Ghanashyam Murari Shrivastava gaat dat argument niet op. "Dit excuus dat de politie langer werkt, sluit de mogelijkheid om fit te zijn niet uit", zei hij, terwijl hij Singh's fitnessbeleid verwelkomde."Dit is een goede zet en er moet alles aan worden gedaan om de politie slank en fit te houden", vertelde Shrivastava aan Arab News. "In de militaire dienst is het personeel fit en klaar om hun taak naar behoren uit te voeren - een vergelijkbare fitheid bij de politie zou er ook moeten zijn."

| starnieuws | Door: Redactie