• zondag 03 December 2023
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Maritieme organisaties ondersteunen mangrove project

| starnieuws | Door: Redactie

Vrijwilligers hebben op initiatief van DP World Paramaribo en COSCO Shipping Lines Suriname vrijdag mangrovebomen geplant te Weg naar Zee.

DP World Paramaribo  en COSCO Shipping Lines Suriname hebben voor het 2e achtereenvolgende jaar het Mangrove Rehabilitatie project te Weg naar Zee ondersteund. Beide maritieme organisaties hebben een duurzaamheidsbeleid  gericht op SDG 13 Climate Change en SDG 14 Life Below
Water, en hebben daarom de handen in mekaar geslagen om de bewustwording van de impact van dit project vergroten.
 

Elk jaar initieert DP World Paramaribo in de maand september activiteiten waarbij de bewustwording rondom Climate Change wordt benadrukt. Deze activiteiten worden in de laatste week van september gehouden onder de naam Go Green Week. Dit jaar participeerde DP World Paramaribo voor het vijfde op rij aan het vrijwilligersprogramma van het  mangrove rehabilitatie project te Weg naar Zee en voor het tweede jaar in  partnerschap met COSCO Shipping Lines Suriname.  

De afgelopen jaren werd dit project geïnitieerd door voornamelijk vrijwilligers van beide maritieme organisaties. Deze keer werd het concept aangepast waardoor ook externe vrijwilligers konden participeren aan het mangroveproject Weg naar Zee.

Mangrove levert een belangrijke bijdrage aan de bescherming van de kust, koolstofvastlegging, waterzuivering en andere ecosysteemdiensten. "Door de mangrove aanplant op een versneld tempo uit te breiden, kunnen wij samen op lange termijn veranderingen teweegbrengen in het behoud van onze kust", stellen de maritieme organisaties.

| starnieuws | Door: Redactie