• zondag 10 December 2023
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Man (31) die 18-jarige ex-vriendin stak door RBTP aangehouden

| waterkant | Door: Redactie

De Surinaamse politie heeft een 31-jarige man aangehouden vanwege poging moord, zware mishandeling en bedreiging van zijn 18-jarige ex-vriendin. De jonge vrouw loopt stage in Suriname en werd op 28 augustus door haar ex gestoken.

Volgens het Korps Politie Suriname werd het slachtoffer door haar ex-vriend A.S. gebeld om het weer goed te maken met haar. Zij stemde toe de ex-vriend te ontmoeten in een café aan de Wilhelminastraat. Nadat zij daar hadden afgesproken, zette de ex-vriend het slachtoffer af aan de Prins Hendrikstraat.

Bij die gelegenheid vroeg de ex-vriend het slachtoffer om met hem mee te gaan naar huis en

dat hij haar de volgende dag weer thuis zou afzetten. Het slachtoffer weigerde dit en werd door haar ex-vriend getrokken maar stribbelde tegen.

De ex-vriend haalde toen een scherp voorwerp tevoorschijn en bracht het slachtoffer een aantal verwondingen toe in haar gezicht, hals en rug. Na de verwondingen te hebben aangebracht vluchtte de verdachte weg met medeneming van een mobiele telefoon en SRD 3.000 van het slachtoffer. 

R.N. werd overgebracht naar SEH voor medische behandeling. Op maandag 28 augustus 2023 deed ze aangifte op het politiebureau regio Centrum contra de verdachte, die haar ex-vriend is. De zaak werd overgedragen aan de afdeling Recherche Paramaribo voor verder onderzoek.

De verdachte werd afgelopen vrijdag 15 september 2023 door leden van Regio Bijstandsteam Paramaribo (RBTP) opgespoord in het ressort Uitkijk en aangehouden ter zake bovenvermelde vergrijpen. Het voorwerp waarmee de verdachte het slachtoffer heeft bewerkt is niet teruggevonden.

Na afstemming met het Surinaamse Openbaar Ministerie is de verdachte in verzekering gesteld.

| waterkant | Door: Redactie