• zaterdag 04 May 2024

Lukaku Redt Roma in Europa League Play-offs

| dagblad suriname | Door: Redactie

Romelu Lukaku speelde een cruciale rol voor AS Roma door een gelijkmaker te scoren in hun 1-1 gelijkspel tegen Feyenoord tijdens de heenwedstrijd van de Europa League-play-off. Dit moment tekende het einde van een spannende wedstrijd waarin de Argentijnse veteranen Mauro Icardi en Angel di Maria ook belangrijke doelpunten scoorden voor hun teams, Galatasaray en Benfica, in de laatste minuten van hun respectievelijke wedstrijden.

AC Milan behaalde een comfortabele 3-0 overwinning op Rennes, mede dankzij twee doelpunten van Ruben Loftus-Cheek en een afsluiter van Rafael Leao. Ondertussen eindigde de wedstrijd tussen Marseille en Shakhtar Donetsk in een 2-2 gelijkspel, ondanks een

laat doelpunt van Iliman Ndiaye voor Marseille, dat werd opgeheven door een gelijkmaker van Eguinaldo voor Shakhtar.

Feyenoord nam de leiding tegen Roma kort voor de rust, maar Lukaku’s doelpunt in de 67e minuut, waarbij hij de bal met zijn schouder in het doel werkte, zorgde voor een gelijke stand. Dit was Lukaku’s 21e doelpunt in de laatste 18 Europa League-optredens.

In de Conference League wist Ajax laat in de wedstrijd een nederlaag te voorkomen tegen Bodo/Glimt met twee doelpunten in extra tijd, wat resulteerde in een 2-2 gelijkspel.

Deze wedstrijden zijn onderdeel van de play-offs om zich te kwalificeren voor de laatste

16 van de Europa League, waarbij de teams strijden om hun plaats in de volgende ronde veilig te stellen.