FINANCIERING CORANTIJNBRUG DWINGT SURINAME EN GUYANA NAAR LENINGEN
| united news | Door: Redactie
Foto: Brug in aanbouw van China Road And Bridge Corporation
De oorspronkelijke plannen voor een ambitieus project rond de bouw van de Corantijnbrug, waarbij de private sector een aanzienlijke rol zou spelen, lijkt nu definitief van de baan zijn.
De gekozen aanpak zou de brug veel duurder maken dan oorspronkelijk gehoopt. Nu zullen de regeringen van Suriname en Guyana zelf moeten zoeken naar financieringsmogelijkheden, waaronder het aangaan van leningen.
Dit besluit komt op een moment dat beide landen al te maken hebben met aanzienlijke schulden. Guyana heeft echter meer financiële ademruimte dankzij de grote inkomsten uit de oliesector. Suriname zal pas na 2027
Op een dinsdag belegde persconferentie van de regering is medegedeeld dat beide buurlanden al twee jaar bezig zijn met het zoeken naar een Public Private Partnership (PPP) voor het project. Het aanbestedingsproces heeft echter niet het gewenste resultaat opgeleverd.
In plaats van een nieuwe aanbesteding te starten, heeft de regering besloten om voorlopig samen te werken met China Road And Bridge Corporation, die bereid is de brug te bouwen voor USD 236 miljoen, maar zonder voorfinanciering.
Minister Riad Nurmohamed van Openbare Werken benadrukte dat de PPP-aanpak veel kostbaarder zou uitpakken.
Het blijft nog onduidelijk welke financiële
UNITEDNEWS
| united news | Door: Redactie