• vrijdag 22 November 2024
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Transcript Patrick Pouyanné voorzitter en CEO TotalEnergies SE tijdens presentatie resultaten

| snc.com | Door: Redactie

by Google translate

7 februari 2024, 09:30 uur GMT. Presentatie van de resultaten van TotalEnergies 2023 en de doelstellingen voor 2024

Patrick Pouyanné TotalEnergies SE - Chairman & CEO (p11)

We hebben ook in 2024 een behoorlijk grote, zou ik zeggen, agenda voor het sanctioneren van nieuwe projecten. In Brazilië, opnieuw, wij zijn begonnen, zijn we succesvol geweest in beide ToR. Daarom zijn we begonnen met het sanctioneren van Sépia 2 en Atapu 2 waarop Petrobras, denk ik, een gezamenlijke, soort gezamenlijke aanbesteding doet. We hebben het geluk dat we aan beide kanten staan. We hebben ook Kaminho, de naam die is gekozen

voor de ontwikkeling van Blok 20.

Dat is het een ontwikkeling van 80.000 vaten per dag op blok 20. Wij zijn operator. Wij zouden dat moeten kunnen sanctioneren midden van het jaar. We hebben de laatste, ik zal zeggen, de laatste discussies. En op Blok 58 in Suriname, deze heeft nog geen naam. Misschien is het een Krabdagu of ik weet het niet, het zijn twee ontdekkingen. Wij hebben Krabdagu en de andere Sapakara, misschien geven we hem een ​​naam.

Wij zijn er – het is er nog niet. Maar deze is natuurlijk is belangrijk omdat het een project van 200.000 vaten

per dag is. Wij hebben er 50% van. Het is dus een belangrijk project. Het doel is om dit vóór eind 2024 goed te keuren, en we werken eraan. Dit alles herinner ik u eraan, Volgens de criteria om projecten te sanctioneren, beoordelen we de winstgevendheid op $50 per vat, $100 per CO2-ton.

En elk project moet aan twee voorwaarden voldoen. Eén: de kosten, of, ik zou zeggen, de economie bedragen minder dan $ 20 per vat minder dan $ 30 aan break-even na belastingen. En de andere is dat de uitstoot lager is dan ons portefeuillegemiddelde.

En het portefeuillegemiddelde is lager. In 2020 was dit 20 kilogram per vat. De gemiddelde uitstoot van de portefeuille intensiteit is 18 kg/boe. Het nieuwe criterium is dus minder dan 18 kilogram per vat CO2. En dus gaan we vooruit. Het is een deugdzaam criterium. En dit zal het geval zijn voor de vier projecten die ik zojuist heb genoemd.

Een innovatie die we gisteren hebben aangekondigd, maar we moeten blijven werken aan de Capex-kosten. Van Natuurlijk hebben we te maken met een omgeving met meer inflatie. Met name in de booreilanden voor diep water, we hebben de markt zien evolueren van $200.000 per dag naar meer dan $400.000 per dag. Dus besloten we
om een ​​innovatieve actie te ondernemen, namelijk het aanschaffen van een deel van een boorinstallatie om de kosten onder controle te houden. Sterker nog, voor ons
met voordeel 75%.

Het is in feite een manier om onze kosten voor het boren af ​​te dekken. Daar zal het bedrijf van profiteren. IIk kan u vertellen dat de kosten geen $400.000 vat per dag bedragen. Wij zitten veel lager dan dat. Ik weet dat het – sommige zijn mensen – maar we gebruiken een vloot van 8 tot 10 diepwaterplatforms per jaar. Dus om te proberen er een te beheren – misschien is dat wel zo alleen de eerste van een vloot, maar het is een manier om de kosten af ​​te dekken, omdat we dat niet zomaar kunnen accepteren Door minder concurrentie stijgen de kosten omdat de markt er niet echt is.

Het is meer minder concurrentie. Daarom hebben we besloten om te verhuizen. Ik ben 15 jaar lang gefrustreerd geweest en ik heb een van mijn dromen gerealiseerd persoonlijke doelstellingen om deze jongens niet veel geld van ons te laten afpakken zonder mee te doen. Dus ja, het is een manier om de kosten onder controle te houden. In 2024 wil ik nog een opmerking maken.

Dit zijn de nieuwe producties die online komen. Mero 2, Tyra in Denemarken, een herontwikkeling in Tyra die we van Maersk hebben geërfd. Het staat gepland voor eind maart, begin april. Anker in de VS met Chevron. Het is een belangrijke opmerking en we hebben zojuist een aankondiging aangekondigd nieuwe productie in de portefeuille.

Natuurlijk moeten we het tegen het einde van de eerste helft afsluiten, hopelijk: gas in Maleisië. We verwerven OMV-aandelen op dit gebied, met een behoorlijk goed potentieel om daarbuiten in te zetten de aanwinst. Er zijn andere mogelijkheden in Maleisië. Het is voor ons ook een manier om onze samenwerking te consolideren met Petronas, die daar werkt.

 

Patrick Pouyanné TotalEnergies SE - Chairman & CEO (p12)

Al deze toevoegingen, inclusief degene die in 2023 in productie zijn genomen, als je ernaar kijkt hen, dat is Absheron, dat is ook SARB Umm Lulu, Irak. Als je kijkt naar hun cashflow per vat, ze dragen allemaal bij aan onze portefeuille. En dus – en het is belangrijk, ze hebben een gemiddelde, Ik zou zeggen dat de cashflow per vat $30 per vat bedraagt, vergeleken met onze portefeuille die rond de $22 ligt.

Dus het is nogmaals terug naar mijn opmerking, maar we blijven de portefeuille op een hoog niveau brengen en dat is heel pragmatisch. Het is geldt voor acquisitie en desinvestering, wat we hebben verworven in SARB Umm Lulu en Sapura, maar vergeleken met wat we in Canada trouwens afstoten, vormt een deel van de vaten die we produceren.

Het is ook waar voor het organische deel van de portefeuille. Dat is dus een belangrijke boodschap. Vooral in een tijd waarin feitelijk het afnemende deel van onze portefeuille, bijvoorbeeld in de Noordzee in Groot-Brittannië, heeft een veel lagere CFFO per vat vanwege de belasting. We blijven de portefeuille dus op een hoger niveau brengen via deze nieuwe projecten. Verkenning. Voor TotalEnergies was het het afgelopen jaar een succesvol verhaal. Wij hebben het daar niet vermeld Nigeria met Ntokon of Cyprus trouwens, waar we met Eni bevestigen.

Wij hebben 50% hiervan ontdekkingen met Eni op Cyprus. We hebben zeker gas op Cyprus. We zullen dus een manier vinden om efficiënt te zijn ontwikkelingsproces. En ik denk dat de samenwerking met Eni ons uiteraard enige capaciteiten zal geven in de buurland, is een leuke manier om – en ik vind het geweldig dat Eni de time-to-market graag wil verkorten. Wij staan ​​daar dus volledig achter, vooral daar in dit deel van de Middellandse Zee. Hier heb ik aangedrongen, en ik heb zojuist Sapakara South en Krabdagu genoemd, dus ik kom niet terug op Suriname.

 


Patrick Pouyanné TotalEnergies SE - Voorzitter en CEO [p28]

Op Venus hadden we opnieuw een zeer goede zomertijd, daarna de tweede... maar nogmaals, de locatie van de put is is het perfect? Ja, het toont enige heterogeniteit aan, daarom moeten we er zeker van zijn dat wanneer we ontwikkelen, plaatsen we de FPSO op de juiste plek, niet te ver van de goede plek die we willen ontwikkelen.

Het zal een beetje op Suriname lijken. Het zal een combinatie zijn van verschillende sweet spots. Dus de locatie waar je gezegd, want dan heb je de lengte van je pijpleidingen of onderzeese systeem. Dus als je de De kosten van het onderzeese systeem moeten u goed lokaliseren en inschatten om op de optimale locatie te komen.

Alastair Syme Citi
Oké. Maar groter dan Suriname?
───────────────────────────────────────── ───────── ───────────────────────────────────
Patrick Pouyanné TotalEnergies SE - Voorzitter en CEO
Wacht maar af.
───────────────


Patrick Pouyanné TotalEnergies SE - Voorzitter en CEO (p33)

Nee. Deze hebben we in 2022 waargenomen. Ik herinner me dat de teams naar ons toe kwamen met een enorme verhoging van het staal, het was in maart of april. Ik zei: geen paniek, ontspan. Ze zeiden: we komen te laat, ik zei: oké, we komen te laat. Nee, in feite zullen we niet te laat komen, want er zijn trouwens nog andere evenementen in dit project.

En eigenlijk richting Uiteindelijk hebben we de bestelling voor het staal geplaatst, ik denk begin 2023, en het was een zeer redelijke prijs. Soms is het dus gewoon een kwestie van arbitrage tussen de planning en de kosten. En dat is waar soms willen onze projectmanagers binnen de planning zijn. Ik zei nee, het ligt binnen de planning, binnen budget, het is allebei.

Soms is het dus gewoon een kwestie voor het management om tussen beide te bemiddelen. En nogmaals, als het op sommigen aankomt van de projecten die we vandaag hebben aangekondigd, hebben we een debat - ik zei dat we Sépia 2 willen sanctioneren, Atapu 2, Suriname en Kaminho - als we er één moeten uitstellen, stellen we er één uit. Maar wat Suriname betreft, proberen we het om aan een innovatieve oplossing te werken: goed kijken naar wat onze grote vriend in Guyana doet om hiervan te profiteren van hun eigen manier om velden te ontwikkelen. Dus proberen we een deel van hun manier over te dragen om een deel van het verhuurde te beheren FPSO om efficiënt te kunnen omgaan met de kosten.

De kosten zijn voor mij dus van fundamenteel belang. Wat we niet moeten doen, is een aantal fouten herhalen die we hebben gemaakt 2010 door meer gedreven te worden door volume dan door waarde, en zo de kosten te beheersen. Je moet dus naar anders kijken opties. Onze teams houden van ondernemen. We willen exploiteren, maar betekent dit dat we eigenaar zijn of leasen?

Daar zijn alternatieven op de markt die ontwikkeld zijn. Het is niet omdat we $ 80 hebben, dat we het moeten vergeten
hen. We zijn er dus heel duidelijk mee bezig. Als ik moet kiezen, geef ik er soms de voorkeur aan om uit te stellen. De olie zal niet verdwijnen. Dus als ik een project moet uitstellen, kunnen we even wachten.


Downlaod hier de transscript van TotalEnergies

 

| snc.com | Door: Redactie