• zondag 10 December 2023
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Hervatting veerverbinding Paramaribo-Meerzorg mogelijk in 2024

Abonneer op ons youtube kanaal.
Bedankt voor het kijken en abonneren.
'Suriname Nieuws Centrale'


Als het aan de overheid ligt, zal de veerverbinding Paramaribo-Meerzorg rond 2024 een herstart maken. De voorbereidingen daartoe worden reeds getroffen. Volgens minister Albert Jubithana van Transport, Communicatie en Toerisme (TCT) is dit project vanaf het aantreden van deze regering in de kast. Vorig jaar is men vanuit het ministerie van start gegaan met de openbare aanbesteding. “Jammer genoeg zijn er geen aanmeldingen geweest”, zegt Jubithana.

Men is nu in een fase van uitnodiging. Voor de veerverbinding staat er op de begroting ruim SRD 30

miljoen om alvast van start te gaan, zodat de verbinding Paramaribo-Meerzorg niet alleen afhankelijk is van de brug. “In de eerste instantie zeker niet voor vracht, maar eerder voor personen, fietsen en bromfietsen. Het gaat niet alleen om de veerverbinding, maar ook het gedeelte van de steigers, dat kost ook allemaal geld. Daar zitten we mee, maar het ministerie van Openbare Werken is ook nauw betrokken om het te bewerkstelligen in het belang van de samenleving”. 

De middelen staan voor de aanleg op de begroting van TCT en de doelstelling is om voor 2024 het project afgerond te hebben.

Veerverbinding Meerzorg
De veerboot steekt over van Meerzorg naar Paramaribo 1979.

 

De oeververbinding Meerzorg - Paramaribo werd onderhouden door een veerboot van de Scheepvaartdienst Maatschappij Suriname (SMS). Bij de ingebruikname van de J.A. Wijdenboschbrug op 15 april 2000, werd de veerboot uit de vaart gehaald. Foto: sfeerfoto bij de oversteek van Meerzorg naar Paramaribo. (1962) Fotocollectie: NAIS
De oeververbinding Meerzorg - Paramaribo werd onderhouden door een veerboot van de Scheepvaartdienst Maatschappij Suriname (SMS). Bij de ingebruikname van de J.A. Wijdenboschbrug op 15 april 2000, werd de veerboot uit de vaart gehaald.
Foto: sfeerfoto bij de oversteek van Meerzorg naar Paramaribo. (1962) | Fotocollectie: NAIS
Nederlands: Koloniale geschiedenis/ Veerpont: Zicht op veerboot tussen Paramaribo en Meerzorg v.v. (opmerking: Suriname reis Loek Tangel)
Nederlands: Koloniale geschiedenis/ Veerpont: Zicht op veerboot tussen Paramaribo en Meerzorg v.v. (opmerking: Suriname reis Loek Tangel) 
Naamsvermelding: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed

 

Stichting Surinaams MuseumFollowing▾ Veerdienst Paramaribo Opening veerdienst Paramaribo-Meerzorg.     Datum: 7 juli 1931  Locatie: Paramaribo, Suriname  Vervaardiger: Augusta Curiel  Inv. Nr.: gn-27-588  Fotoarchief Stichting Surinaams Museum
Stichting Surinaams Museum
Following▾
Veerdienst Paramaribo
Opening veerdienst Paramaribo-Meerzorg.
 
Datum: 7 juli 1931
Locatie: Paramaribo, Suriname
Vervaardiger: Augusta Curiel
Inv. Nr.: gn-27-588
Fotoarchief Stichting Surinaams Museum
 

10 Dec 2023 | sun.sr | Door: Redactie