• zondag 28 April 2024
  • Het laatste nieuws uit Suriname

“Team USA schudt trage start van zich af en verslaat Nieuw-Zeeland in WK-opener”

| dagblad suriname | Door: Redactie

In de openingswedstrijd van het WK basketbal 2023 heeft Team USA met 99-72 gewonnen van Nieuw-Zeeland. De Amerikanen, die deze zomer ongeslagen zijn gebleven in zes wedstrijden, moesten een vroege achterstand van 10 punten wegwerken, maar wonnen uiteindelijk overtuigend.

Paolo Banchero was de uitblinker voor de Amerikanen met 21 punten. Anthony Edwards scoorde 14 punten en Jaren Jackson Jr. en Austin Reaves scoorden elk twaalf punten.

De Nieuw-Zeelanders, die geen enkele NBA-speler in hun selectie hebben, waren in de eerste helft verrassend sterk. Ze kwamen zelfs op voorsprong, maar de Amerikanen kwamen in de tweede helft sterk terug en wonnen uiteindelijk met

ruim verschil.

De VS kunnen maandag al een plek in de tweede ronde veiligstellen als ze winnen van Griekenland.