• zondag 28 April 2024

Surinaamse jeugdschakers winnen prijzen op de CAC Youth Chess Festival 2023 in Trinidad

| dagblad suriname | Door: Redactie

Ravish Ramesar veroverde de titel van Demi-Kampioen in de U-12 Klasse en Ky-Mani Wijnhard Demi-Kampioen in de U-14 Klasse!

De Central American and Caribbean Jeugdschaakkampioenschappen zijn afgelopen weekend succesvol afgesloten. In de leeftijdsklassen van U12 tot en met U18 (4 Heren/4 Dames), bereikte Suriname de top 5 in zes klassen, uiteraard met de prestaties van Ravish Ramesar en Ky-Mani Wijnhard in de U12 en U14 Heren klassen, waar ze de titel van Demi-kampioen veroverden.

n de U12 leeftijdscategorie behaalde Ravish Ramesar de titel van Demi-kampioen, met een bronzen medaille. Maar ook Ethan Tjin Kon Kiem en Thie-Yen Fung behaalde de 8e en

18e plaats in deze klasse. In de U12 Dames klasse kwam Hanna-Christa Emanuels op de 8e plaats.

In de U14 Heren klasse werd Ky-Mani Wijnhard de Demi-kampioen, en won een bronzen medaille. In de U14 Dames klasse wist Elise Wu de 4e plaats te veroveren.

In de U16 klasse wonnen Terrence Wu en Dewinder Ramesar de 11e en 13e plaats bij de heren. Bij de dames in deze klasse eindigde Xue-Wen Fung op de 4e plaats en Maylee Tjong Tjin Joe op de 9e plaats.

n de U18 klassen heeft Jason Yeung de 5e plek veroverd bij de heren en Victoria Kaslan de

4e plaats bij de dames.

De voorzitter van de Surinaamse Schaakbond (SSB), Marlon Kaslan, geeft Dagblad Suriname aan zeer tevreden te zijn met de behaalde resultaten van de jeugdschakers. “Bij de 8 klassen waaraan wij als Suriname deelnamen, zijn we bij 6 klassen in de top 5, waarvan in 2 klassen zelfs in de top 3. Er zijn twee trofeeën op de derde plaats behaald. Er is natuurlijk nog veel huiswerk te doen, maar we zijn goed op weg. De meeste Surinaamse schakers hebben ook hun ratingpunten kunnen verbeteren. Het Jeugdtoernooi in Trinidad s succesvol afgesloten”, aldus de voorzitter van de Surinaamse Schaakbond.

De Jeugdschakers komen 30 augustus terug naar Suriname met hun succesvol behaalde resultaten tijdens het 14e Central American and Caribbean Youth Chess Festival in Trinidad.