• zondag 16 June 2024
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Sportdag kabinet voor gezonde gewoontes

| cds | Door: Redactie

De Commissie Sport van het kabinet van de president heeft op 24 mei 2024 een sportdag georganiseerd met als thema “Healthy Habits”, oftewel gezonde gewoontes. De sportdag werd gehouden op de trimbaan achter het kabinet van de president. De bedoeling was om de teamgeest en de gezondheid van deelnemers te bevorderen.

 

 

Het initiatief voor de sportdag komt vanuit president Santokhi zelf. Hij wil graag dat een gezonde levensstijl aangewakkerd wordt bij het personeel van het kabinet. “Er is voor het thema “Healthy Habits” gekozen omdat het belangrijk is om via gezonde gewoontes te ontstressen”, aldus de president van de

Republiek Suriname. De Commissie Sport bestaat uit: Kajaal Beharie, Sherin B.Panday, Kiran Changoer, Natasha Merhai en de waarnemend algemeen directeur, Dr. Arleen Emanuels.

“De manier waarop gezonde gewoontes gehanteerd worden, verschilt van persoon tot persoon, maar wat centraal staat is dat men op de voeding let en een consistente mindset creëert. Aan sport zou men wekelijks moeten doen om het zodoende tot een gewoonte te maken”, aldus Kaajal Beharie, de trekker van de sportdag. Enkele voorbeelden van healthy habits, gezonde gewoontes, zijn de gym bezoeken en dansen. “Men denkt dat sport uitgesteld kan worden voor andere zaken, maar precies zo als

men zich verplicht voelt om naar het werk te gaan, zo kan men zichzelf ook verplichten om het eigen lichaam te onderhouden”, voegt Kaajal Beharie toe.

| cds | Door: Redactie