• woensdag 22 May 2024
  • Het laatste nieuws uit Suriname

President in Guyana voor onderhandeling brug

| starnieuws | Door: Redactie

President Chan Santokhi is in Georgetown, Guyana, aangekomen om met zijn ambtgenoot Irfaan Ali te onderhandelen over de bouw van de brug over de Corantijnrivier. Na dit weekend zal er op basis van de gemaakte besluiten een vervolgtraject ingezet worden bestaande uit onderhandelingen met specifieke bedrijven alsook over het management, beheer en de financiering van de brug.De verwachting is dat de brug in 2026 opgeleverd zal worden.

President Chan Santokhi, zijn echtgenote, ministers Albert Ramdin, Stanley Raghoebarsing en Riad Nurmohamed in de vertrekhal van Fly All Ways te Zorg en Hoop.

Eerder deze week bespraken de ministers van Buitenlandse Zaken, Financiën &

Planning en Openbare Werken van beide landen de voortgang van het project. Er is een gezamenlijke evaluatie gemaakt en er zijn aanbestedingen gehouden.

President Santokhi geeft aan dat er nu op presidentieel niveau besprekingen moeten worden gevoerd en beslissingen genomen, meldt de Communicatiedienst Suriname.

De brug zal de handel en integratie tussen Suriname en Guyana bevorderen. Volgens het staatshoofd is dit bovendien een brug die past binnen de regionale integratie van Brazilië, Suriname en Guyana.

Hij geeft aan dat sinds het aantreden van de twee presidenten van Suriname en Guyana er afspraken zijn gemaakt voor regelmatige ontmoetingen voor het bespreken van tal van

onderwerpen.

“Om deze zaken goed te bespreken, hebben we een platform ontwikkeld, genaamd ‘high-level political dialogue and cooperation’, geleid door de twee presidenten. 

Hieronder vallen verschillende ministeriële werkgroepen, die verschillende technologische gebieden overzien die van belang zijn voor de brug zoals personenverkeer, goederenverkeer, maar ook veiligheid, gezondheid, milieu.

Er  zullen tevens regelmatig verschillende vraagstukken besproken worden. Vraagstukken die te maken hebben met de grenskwestie, de brug en de veerverbinding. Het staatshoofd zal tot 24 maart afwezig zijn.

| starnieuws | Door: Redactie