• zondag 28 April 2024

Inter Moengo Tapoe voor de 4e keer Bekerkampioen van de SVB

| starnieuws | Door: Redactie

Clubeigenaar van Inter Moengo Tapoe, vicepresident Ronnie Brunswijk, komt het veld op. Hij heeft met blessuretijd erbij zo'n kwartier gespeeld in de bekerfinale.

Inter Moengo Tapoe is ten koste van sv Notch bekerkampioen van Suriname geworden. De ploeg van clubpresident Ronnie Brunswijk het landskampioenschap niet geprolongeerd, maar heeft voor dit seizoen toch de Beker veroverd. In een enerverende wedstrijd moest
sv Notch woensdagavond in het Frank Essed stadion  na 90 minuten spelen het hoofd buigen. Inter ging de rust in met 1-0. De wedstrijd werd overtuigend gewonnen met 4-1.  Met nog 10 minuten in reguliere speeltijd te gaan, nam clubeigenaar tevens vicepresident én koning Brunswijk ondanks zijn 62-jarige leeftijd deel aan de wedstrijd.

Het werd een wedstrijd van harde tackles, met af en toe wat mooi spel van beide clubs. Inter Moengo Tapoe domineerde de wedstrijd. In de tweede helft leek het erop alsof sv Notch de wedstrijd wilde overnemen, maar het was van korte duur, want reeds in de

50e minuut wist de speler Miquel Molle van Inter de stand te tillen naar 2-0. Toen was de wedstrijd reeds gespeeld want in de 66e minuut was het andermaal Molle die de stand bracht op 3-0.

In de 71e minuut was het de speler Ferdinand Donk van Notch die de stand wist te verkleinen middels een fraaie kopbal. Op het scorebord werd genoteerd: 3–1. Met nog10 minuten te spelen in de 2e helft, kwam tot hilariteit van het publiek 'de koning himself' met rugnummer 62 het veld op. Hij liet ook enkele staaltjes zien. Kort vóór het einde werd de wedstrijd beslist met een fraai doelpunt op 4-1 voor Inter Moengo Tapoe.

Inter Moengo Tapoe won van Robinhood om zich te plaatsen voor de finale en Notch won van Voorwaarts.