• zondag 16 June 2024
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Santokhi in Nickerie: GBB heeft ultimatum van 1 week

| starnieuws | Door: Redactie

De VHP is bezig haar verkiezingsmachine op te starten. De eerste opwarmingsmassameeting is zaterdagavond in Nickerie gehouden.

President Chan Santokhi heeft zaterdagavond op het VHP-podium in Nickerie duidelijk gemaakt dat 'genoeg, genoeg is'. Dit heeft hij ook in een regeringstop uitgelegd aan vicepresident Ronnie Brunswijk. Santokhi merkte op dat plotseling landbouwgronden gewoon worden verkaveld die het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) gereserveerd heeft voor agrarische projecten.

Aan minister van Grondbeleid en Bosbeheer (GBB) ad interim, Ines Pané is vrijdag de opdracht gegeven om binnen een week alles terug te draaien. Als dat niet gebeurt, dan zal de president optreden.

Minister Dinotha Vorswijk is met verlof. Minister Pané is samen met de staf van GBB gisteren ontboden bij de president. "Zij heeft schriftelijk de opdracht gehad van mij om binnen 1 week het besluit dat is genomen door GBB terug te draaien. U mag kijken als het niet binnen een week gebeurt, wat ik ga doen.

U moet alleen kijken binnen een week wat ik ga doen als het niet gebeurt. Het is genoeg! Het land heeft genoeg van de grondproblemen".

De president die tevens VHP

voorzitter is, legde uit dat de partij officieel haar campagne start de komende maand, op 25 mei. In Nickerie is de eerste opwarmingsmassameeting gehouden. Uit alle toespraken blijkt dat de VHP en Santokhi een tweede termijn willen.

De politicus merkte op dat in 2028 de eerste olie uit de zee zal worden gehaald. Het gaat om US$ 20 miljard in 20 jaren tijd. Dan moet het land worden geregeerd door een partij met visie en die is volgens hem de VHP. Op de massameeting in 'de Olifant' zal de sterkte van de partij worden getoond, beloofde Santokhi. "Nickerie is slechts een trailer".

 

Santokhi zei dat hij in Wanica geboren en getogen is maar zijn hart ligt in Nickerie. Hij kondigde diverse grote projecten aan die uitgevoerd zullen worden in het rijstdistrict. Scholieren zullen in een modern gebouw, gefinancierd door India, afstandsonderwijs kunnen volgen, zonder naar Paramaribo af te hoeven te rijzen. Nickeriaanse jongeren moeten zich registreren voor een terrein op het Hazzardproject.

Rijstboeren zullen ondersteuning krijgen van de regering. De president voerde aan dat ambtenaren meer dan SRD 3.500 per maand krijgen aan steun. Als er problemen in het binnenland zijn, wordt er voedsel gestuurd. Maar er is altijd kritiek op als er iets voor boeren die verliezen hebben geleden wordt gedaan door de regering. Deze discriminatie moet van Santokhi nu ophouden. Er komt structurele ondersteuning voor Nickerie.

| starnieuws | Door: Redactie