• donderdag 30 May 2024
  • Het laatste nieuws uit Suriname

GROOTSTE COCAÏNEVANGST VAN 2024 IN CARIBISCHE ZEE

| united news | Door: Redactie

Foto: Colombiaanse autoriteiten en US Southern Command nemen gezamenlijk grote hoeveelheid cocaïne in beslag. | Foto bron: Yahoo News.

De Colombiaanse autoriteiten hebben de grootste inbeslagname van cocaïne tot nu toe in 2024 in de Caribische Zee gemeld, nadat militaire schepen en vliegtuigen een speedboot hadden achtervolgd die bijna vier ton van de drug vervoerde.

In een gezamenlijke operatie tussen de Colombiaanse marine, de Colombiaanse luchtmacht en de Joint Interagency Task Force van het United States Southern Command, hebben de autoriteiten de cocaïne in beslag genomen. Het gaat naar verluidt om drugs ter waarde van meer dan $113 miljoen. De drugs is

onderschept op een vaartuig nabij San Andrés Isla. De marine heeft dramatische luchtbeelden vrijgegeven van de achtervolging, waarbij de bemanning van het verdachte vaartuig ontwijkende acties begon te ondernemen en de pakketten in het water gooiden.

Na een achtervolging van enkele kilometers werd de boot, die zijn lading bedekte met een blauw zeil, uiteindelijk onderschept.

Drie Colombianen, een Hondurees en een Venezolaan die aan boord van de speedboot waren, werden gearresteerd, en uit nader onderzoek bleek dat de boot 3.355 kilogram cocaïne vervoerde, ofwel ongeveer 3,7 ton van de drug.

De drugs, de boot en de vijf verdachten zijn overgedragen aan het Openbaar

Ministerie. De Colombiaans-Amerikaanse operatie in de Caribische Zee kwam slechts enkele dagen nadat functionarissen hadden aangekondigd dat een Brits oorlogsschip en een Amerikaans patrouillevliegtuig een speedboot hadden achtervolgd terwijl de bemanning probeerde te vluchten en een andere lading drugs in het water probeerde te dumpen in de buurt van de Amerikaanse Maagdeneilanden. Ongeveer drie ton cocaïne en andere drugs werden in beslag genomen.

Vorige maand vonden autoriteiten tijdens een zoek- en reddingsactie voor twee vermiste vissers voor de Pacifische kust van Colombia in plaats daarvan een semi-onderzeeër geladen met meer dan vier ton cocaïne. De “narco-onderzeeër” werd onderschept tijdens een gezamenlijke operatie van de Colombiaanse en Ecuadoraanse marine en de Colombiaanse luchtmacht.

Colombia produceert ongeveer 60% van de cocaïne die wereldwijd wordt gevonden.

???? En una operación junto a la @FuerzaAereaCol y JIATFS de EEUU ???????? logramos incautar más de 3.3 toneladas de clorhidrato de cocaína que eran transportadas en una embarcación tipo Go fast en #SanAndrés Isla.

???? https://t.co/sOjRPdHVAF ⬅️#ContundenciaOperacional pic.twitter.com/UoSdcSDdMH

— Armada de Colombia (@ArmadaColombia) March 26, 2024

 

UNITEDNEWS

 

 

| united news | Door: Redactie