• vrijdag 01 March 2024
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Ziekenhuizen in Colombia dreigen met rechtszaak tegen Suriname voor betaling schuld USD 3 miljoen

| dagblad suriname | Door: Redactie

De twee ziekenhuizen in Colombia die zorgen voor medische behandeling aan patiënten uit Suriname onder de zogeheten ARMULOV-regeling (Afbouw Regeling Medische Uitzendingen en Lokale Opbouw Voorzieningen) hebben gedreigd met een rechtszaak tegen Suriname. Ze willen een schuld van USD 3 miljoen die Suriname bij hun heeft openstaan betaald hebben.

Het Assembleelid Mohammad MohabAli (VHP) heeft donderdag in het parlement dringende aandacht van de regering hiervoor gevraagd. 

Onder de ARMULOV-regeling worden patiënten die niet in Suriname behandeld kunnen worden, naar Colombia uitgezonden. Een gasthuis dat Suriname heeft gehuurd zou ook in de verkoop staan. Er woont een moeder met twee kinderen in

die woning. Ze moeten verhuizen. 

Mohab-Ali vraagt ook aandacht voor een brief van het managementteam van de Spoedeisende Hulp (SEH) bij het Academisch Ziekenhuis Paramaribo aan gezondheidswerkers, waarin gevraagd wordt om beperking van de stroom van patiënten. De reden hiertoe zijn de beperkte middelen en het toenemend tekort aan personeel.

Met het oog op de komende vuurwerkperiode rond de feestdagen in december, wil de parlementariër ook van de regering weten welke regelingen zijn getroffen om vuurwerkongelukken te voorkomen. Jaarlijks wordt naar aanleiding van ongelukken bij het afschieten van vuurwerk geroepen om maatregelen. Mohab-Ali vraagt hoeveel vuurwerk dit jaar is geïmporteerd.

SS

| dagblad suriname | Door: Redactie