• donderdag 31 October 2024
  • Het laatste nieuws uit Suriname

GLOBALDATA: OLIEVELDEN SURINAME EN GUYANA HET MEEST IN TREK

| united news | Door: Redactie

Foto: Het Suriname-Guyana basin.

De olie- en gasindustrie heeft traditioneel een cruciale rol gespeeld in de wereldwijde economie, met een constante vraaggroei, behalve tijdens de COVID-19-pandemie.

Nieuwe ontdekkingen en enorme olieveldreserves blijven echter de wereldwijde productie stimuleren. Recent onderzoek van GlobalData heeft de opkomende olievelden van het Guyana-Suriname Basin in de schijnwerpers gezet, waarbij 33% van de respondenten deze regio beschouwen als de grootste groeimotor voor olieontwikkeling op korte tot middellange termijn.

Het Guyana-Suriname Basin kreeg wereldwijde aandacht na de aankondiging van de ontdekking van de Liza-1 put voor de kust van Guyana in 2015. Volgens GlobalData heeft ExxonMobil, de exploitant van het

Stabroek-blok in Guyana, 11 miljard vaten winbare hulpbronnen ontdekt. De productie uit dit blok komt momenteel van drie actieve projecten en levert meer dan 600.000 vaten per dag op. ExxonMobil heeft nog drie projecten in de pijplijn en een uitgebreide exploratiecampagne is in volle gang.

In Suriname wordt verwacht dat de offshore olieproductie in 2028 van start gaat met een groot project van US$ 9 miljard onder leiding van TotalEnergies. De geschatte hulpbronnen van Suriname bedragen 4,6 miljard equivalente vaten, waarvan 48% gas is, goed voor 12,5 biljoen kubieke voet (tcf). De tweede en mogelijk derde offshore ontwikkeling van Suriname zouden

uit Blok 52 kunnen komen, met een focus op de gasreserves.

Naast het Guyana-Suriname Basin werden andere veelbelovende regio’s in de enquête belicht. Ongeveer 22% van de respondenten beschouwden grenslanden in Afrika, zoals Namibië, Senegal, Mauritanië en Tanzania, als sterke kandidaten vanwege recente offshore ontdekkingen. De Amerikaanse Golf van Mexico werd door 20% van de respondenten als een topkandidaat gezien, dankzij robuuste infrastructuur en nieuwe diepwaterontdekkingen.

Gasontwikkelingen in Zuidoost-Azië kregen steun van 8% van de respondenten, terwijl 7% de Braziliaanse pre-salt olievoorraden als veelbelovend beschouwden. Ongeveer 10% van de respondenten was onzeker over welke ontwikkelingen op korte tot middellange termijn de leiding zouden nemen.

GlobalData benadrukte dat de groeiende vraag naar olie de belangrijkste drijfveer zal zijn voor deze ontwikkelingen. Echter, de afstemming van regelgevende kaders, tijdige financiering voor infrastructuur en geopolitieke verhoudingen zullen een cruciale rol spelen in het succes van deze projecten.

Met de toenemende aandacht voor het Guyana-Suriname Basin en de verwachte toekomstige olie- en gasproductie, blijven deze landen belangrijke spelers in de wereldwijde energievoorziening.

UNITEDNEWS

GERELATEERD AAN:

 

 

| united news | Door: Redactie